• Koosje en Diederik van Huijstee bij het pand in aanbouw.

    Corina Blommendaal

'Parkhuys Rosarium is voor iedereen'

DOORN Het jaar 2018 is net voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Wat al jaren bekend is als Recreatiepark Het Rosarium, wordt nu ingrijpend vernieuwd en in april geopend als 'Parkhuys Rosarium'. Diederik en Koosje van Huijstee kochten het park, draaiden een prima zomer en zijn nu druk bezig met de bouw en alles wat dat met zich mee brengt.

IMPROVISATIE In februari lagen de eerste tekeningen er en eind september is het sloop- en graafwerk gestart. Daartussen, afgelopen zomer, hebben de nieuwe eigenaars het bestaande recreatiepark volop laten draaien, inclusief alvast een enigszins vernieuwde menukaart. ,,Het blijkt een complex bedrijf, dat vraagt om improvisatievermogen. Je komt gaandeweg allerlei dingen tegen die je vooraf niet bedacht had. Maar alles is goed verlopen en het was een heel prettig seizoen."

Het concept van de locatie blijft behouden, namelijk een plaats waar jong en oud het naar de zin heeft. De trampolines, midgetgolf, trapkarren en verkeerstuin blijven bestaan, maar worden vervangen of opgeknapt. Het pand wordt helemaal nieuw, in Zwitserse bouwstijl die op meer plaatsen in de omgeving te zien is. Het gebouw krijgt meer mogelijkheden dan voorheen. Zoals een brasserie, waar men het hele jaar terecht. Ook is er volop gelegenheid voor het houden van allerlei evenementen.

VEEL PLAATS ,,We willen mensen uitnodigen om hier te komen werken, vergaderen, netwerken of wat ze maar willen", zegt Koosje van Huijstee. ,,Het is straks elke dag open, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. We hebben hier dan veel plaats. Dus ook degene die hier met een kopje thee wil komen werken op zijn laptop is welkom."

NIEUWE ERVARING Voor familie van Huijstee is het neerzetten van een compleet nieuw pand iets wat ze nog nooit gedaan hebben. ,,Er komt heel veel bij kijken, maar daarin worden we van allerlei kanten geadviseerd en al met al gaat het prima."

Ook al is er veel vernieuwing, toch is de insteek wel dat mensen straks het park op komen en het gevoel hebben dat de essentie hetzelfde gebleven is. ,,Dat willen we ook graag, omdat het Rosarium al zo lang bij Doorn hoort. Alleen kunnen wij straks met ons nieuwe gebouw meer bieden om alles wat hier gehouden wordt goed te verzorgen."