Parkeerprobleem Manger Cats opgelost

DRIEBERGEN Er is een oplossing gevonden voor de parkeerproblemen bij het tennispark van Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Het nieuwe gezondheidscentrum De Bosrand schiet te hulp en stelt tijdens zomerweekeinden haar parkeerterrein beschikbaar.

De afspraak is met gesloten portemonnee gemaakt. In ruil voor het gebruik van de parkeerplaats gaan tennissers minstens eens per maand met een papierprikker op het voorterrein van het gezondheidscentrum aan de slag.

OVERLAST Tot dusver was foutparkeren bij de tennisvereniging aan de orde van de dag. Vooral van vrijdag- tot zondagavond was de overlast groot. Dit tot grote irritatie bij een aantal nieuwe omwonenden van de tennisvereniging. Tennissers van Manger Cats mogen voortaan in de

weekeinden van april tot oktober bij buurman De Bosrand enkele parkeerplekken in gebruik nemen. Daarmee kunnen de openbare parkeerplaatsen

in de nabije omgeving worden ontzien en wordt de parkeeroverlast voor omwonenden gereduceerd.

ZEBRAPAD Als tegenprestatie hebben de tennissers beloofd om elke maand het zwerfafval op het parkeerterrein en de groenstrook aan de voorzijde van het gezondheidscentrum elke maand op te ruimen. Verder heeft de gemeente beloofd om een zebrapad aan te leggen, zodat bezoekers van De Bosrand veilig de Arnhemse Bovenweg kunnen oversteken. Gemeentesecretaris Marjan Havekes noemt de nu afgesloten overeenkomst 'goed nieuws'.