• Robert Zwart

SamenLoop voor Hoop vindt plaats op MRC Aardenburg

DOORN De SamenLoop voor Hoop Utrechtse Heuvelrug vindt op zaterdag 5 en zondag 6 september plaats op MRC Aardenburg in Doorn. De locatie werd op 30 november als primeur bekendgemaakt tijdens de winterfair in Amerongen. Daar werd de aftrap gedaan van de organisatie door burgemeester Frits Naafs en wethouder Gerrit Boonzaaijer. 

Op de winterfair was de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Utrechtse Heuvelrug met een kraam aanwezig om bezoekers en belangstellenden bij hun doel te betrekken: sta stil bij kanker en vier het leven. 
Naast het delen van informatie en hartverwarmende gesprekken, kon men ook speciale kerstballen en kaarsenzakken kopen. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede van KWF Kankerbestrijding. Die middag werd al voor 175 euro aan kerstballen en kaarsenzakken gekocht. 

De kerstzakken, die men met een eigen wens kan versieren, zullen op 5 en 6 september langs het wandelparcours op het terrein van MRC Aardenburg een sierlijk lichtlint vormen. Bij zonsondergang zal een speciale kaarsenceremonie met de wandelaars, bezoekers en betrokkenen gehouden worden. Om met elkaar stil te staan bij kanker, dierbaren te herdenken en die personen die de ziekte hebben of hebben gehad een hart onder de riem te steken.

BOMEN VOOR HOOP Op zondag 8 en vrijdag 13 december is de SamenLoop voor Hoop ook aanwezig op de kerstmarkten in Driebergen, Doorn, Leersum en Maarn. ,,Iedereen is van harte welkom om een kerstbal, kaarsenzak voor het goede doel te kopen. Met een eigen wens kan de kerstbal in de aanwezige kerstboom worden gehangen. De kerstbomen toveren we op die manier om in 'Bomen voor Hoop'."

Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl of guh@samenloopvoorhoop.nl.