• www.pixabay.com

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

30 augustus 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Repair Café bij De Inloop Driebergen
[13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé bij De Inloop Driebergen is elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00-15.30 uur. Bijna alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad.

Maarn

[Laatste Clap your Hens
[17:00 Heygraeff 2
Vrijdag 30 augustus is de laatste Clap your Hens van het seizoen bij het Oude Strandhuis/Henschotermeer. Trio Under The Bended Tree treedt van 17.00 tot 19.00 uur op.

Leersum

[Excursie grafheuvels
[19:00 Hoogstraat
Archeologisch koffie uur van de Tijdlijn van Leersum op locatie: een excursie naar de grafheuvels bij de Hoogstraat in Leersum onder begeleiding van archeoloog Jeffrey Bex. Verzamelen tegenover de ingang van het AZC, De excursie begint om 19.00 uur. Aanmelden niet nodig. Excursie is gratis (een vrijwillige donatie wordt erg op prijs gesteld). Stuur voor vervoer een mail naar tijdlijn.leersum@gmail.com. www.tijdlijnvanleersum.jouwweb.nl.

Driebergen

[Zomeravondbridge bridgeclub De Slempers
[19:15 Hoendersteeg 7
Iedere vrijdagavond in augustus zomerbridgen bij De Slempers in HC Hoenderdaal. Vrije inloop met partner tussen 19.00 en 19.20 uur. Deelname 2 euro per persoon. Er zijn meerdere prijzen beschikbaar. Voor meer informatie: www.bridgeclubdeslempers.nl

Doorn

[Zomervoorstelling Vincent Bijlo
[20:30 Amersfoortseweg 98
Op vrijdag 30 augustus 20.30 uur en zondag 1 september 14.30 uur treedt cabaretier Vincent Bijlo met zijn Rossettis op in het openluchttheater van Campus Landgoed Zonheuvel te Doorn. Zie voor meer informatie en tickets www.campuslandgoedzonheuvel.nl/event/zomervoorstelling-vincent-bijlo/

31 augustus 2019

Doorn

[Open repetitieochtend Maranatha
[10:15 Kerkplein 1
Iedere laatste zaterdag van de maand treffen de leden van het Interkerkelijk koor Maranatha elkaar in Doorn in de zaal van de Koningshof. Dat zijn zo gemiddeld 60 personen die vanuit alle windrichtingen van ons land op weg gaan om elkaar te ontmoeten en om met elkaar de vreugde van het samen zingen tot Gods eer te ervaren. Open-repetitie-ochtend in de Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn van 10.15 uur - 11.45 uur. Informatie: www.maranathadoorn.nl

Amerongen

[Bierfestival
[14:00 Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
Eerste bierfestival in Amerongen. Van 14 uur tot 20 uur in en rond de Napoleonschuur in de Burg Jhr van de Boschstraat 44 te Amerongen, om twintig verschillende streekbieren te proeven gebrouwen door de stadsbrouwerij Wageningen, brouwerij Brasser, brouwerij Thorhem, Brewery Eleven en de organiserende brouwerij Hemursbier. Muziek wordt verzorgd door de Bluesband The Bluescompagnie. Café De Tram zorgt voor een snack.

2 september 2019

Maarn

[Koffieochtend met brei-inloop
[10:00 Trompplein 5
Maandag 2 september van 10.00 tot 12.00 uur kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Later in het seizoen veilen we de dekens. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Driebergen

[Koffie en spelletjes
[10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Doorn

[Breicafé: breien voor goede doelen
[14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden

3 september 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Wandelen en NL leren: Walking and Talking
[13:30 Oranjelaan 73
Bij de Inloop kunnen nieuwe Nederlanders al wandelend de Nederlandse taal beter leren spreken: Walking and Talking. Elke dinsdag van 13.30-14.30 uur, vertrek vanaf De Delerij. De Inloop Driebergen is in de Delerij, Oranjelaan73 (bij de Eurowinkel).

Amerongen

[Pilates
[19:45 Allemanswaard 13
Volg een gratis proefles Pilates. Pilates maakt het lichaam soepeler en bij regelmatige beoefening versterkt het ook de botten. De lessen zijn op dinsdagavond 19.45 uur, woensdag 9.30 uur en vrijdag 9 uur in de Dorpszaal naast de Proloog. Aanmelden en meer info : www.pilates4you2.nl De pilatesdocent is Esther Breijer-Ruigrok.

4 september 2019

Doorn

[Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
[10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

[Doornse Dis in Cantina Doorn
[13:00 Kerkplein 4 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

Driebergen-Rijsenburg

[Samen soepen bij de Inloop Driebergen
[12:00 Oranjelaan 73
Elke woensdag van 12.00-16.00 uur Samen Soepen bij de Inloop Driebergen. Samen met vrijwilligers en bezoekers wordt er vanaf 12.00 uur een grote pan soep gemaakt, om deze vervolgens samen te nuttigen. Kosten: vrijwillige bijdrage. Daarna is er gelegenheid om bord- of kaartspelletjes toe doen.

[Wandelgroep bij De Inloop Driebergen
[13:30 Oranjelaan 73
Wandelen in de omgeving van Driebergen. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Vertrek vanaf de Inloop Driebergen, elke woensdag van 13.30-15.00 uur.