• Michael en Joyve wonen heerlijk, maar balen van de modder en ontbreken van straatverlichting. Tim Rooijakkers (r) stelde vragen aan het college.

    Wilco Willemse

Overbergers zijn het zat

OVERBERG Michael Kramps en Joyce van der Meer zochten in 2015 naar een nieuw huis en kwamen in Overberg een bouwproject tegen. Zij bouwden er een fraai huis. Nu, drie jaar later, staan er twaalf woningen maar is er nog geen weg en geen straatverlichting. En dat levert regelmatig vervelende situaties op.

Wilco Willemse

Het project was in handen van Woningbouwvereniging Amerongen en kwam na de overname in 2016 terecht bij Rhenam. Op het woonerf moet je je op een boerenerf wanen. Kramps: ,,Aan de woningen en de locatie ligt het niet, het is hier prachtig. Maar dat er nog geen weg en verlichting zijn, kan natuurlijk niet."

MAAT VOL Rhenam zou op het terrein nog twaalf woningen realiseren, maar ook daar is nog niks van gekomen. Kramps: ,,Volgens Rhenam is na een haalbaarheidsonderzoek gebleken dat er geen vraag is naar sociale huurwoningen in Overberg. Inmiddels is de grond verkocht aan een ontwikkelaar. Maar daarmee is de verantwoordelijkheid voor een staat en verlichting niet vervallen. We zijn nu al dik twee jaar aan het soebatten maar het wil maar niet lukken. Nu is de maat vol."

MODDER EN IJS Raadslid VVD en Overberger Tim Rooijakkers stelde het college vorige week vragen over de situatie en hoopt op een spoedige oplossing: ,,Het kan natuurlijk niet dat Rhenam wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden. De bewoners van 't Veld mogen niet nóg een winter door modder en ijs en in het donker door hun straat rijden. Inmiddels heeft Rhenam aangegeven de straatverlichting snel aan te leggen. Maar we zijn pas tevreden als álles er ligt, ook de weg."