• De organisatie van Koningsdag staat nu in de startblokken voor het jubileumfeest op 1 februari.

    Arnick.nl

Oranjevereniging viert 85-jarig jubileum met dansfeest

MAARN De Oranjevereniging bestaat 85 jaar en viert dat jubileum met een feest op vrijdag 1 februari. ,,Een dansfeest met de Maarnse D.J. La Loba die muziek uit de jaren 70, 80 en 90 zal draaien", vertelt Epke Habraken voorzitter van de Oranjevereniging Maarn Maarsbergen. Kaartjes kosten 8,50 euro, inclusief een drankje en een hapje. De locatie is de hockeyvereniging.

Monique José Timmermans

Hoewel de kerstboom in veel huizen net staat, heeft de vereniging de blik ook al gericht op de traditionele kerstboomverbranding op zaterdag 5 januari om 19.00 uur op de Koeheuvels. Uiteraard onder leiding en toezicht van de lokale brandweer. Met warme chocolademelk, glühwein en een oliebol, dankzij de Maarnse middenstand. Ingeleverde bomen leveren een lootje op met kans op mooie prijzen.

IDEEËN De activiteiten van de Oranjevereniging worden jaar in jaar uit vol enthousiasme georganiseerd door dorpsgenoten. Oude foto's geven een mooi beeld van de festiviteiten. Tijdens het jubileumfeest zal er een hoek met de foto's worden ingericht voor wie in deze nostalgie wil duiken. Met het aantreden van nieuwe leden in het bestuur ontstaan er ook weer andere ideeën. ,,Iedereen heeft een eigen achtergrond, door bijvoorbeeld de leeftijd van de kinderen of ervaringen uit een andere woonplaats en brengt dat mee naar Maarn."

NOORD-ZUID ,,Binnen het bestuur maken we altijd grappen naar elkaar en vaak is dat gebaseerd op of iemand in Maarn Noord of Zuid woont. We gaan dat ons jaarthema maken, met een knipoog naar de bekende Amerikaanse serie North-South. De eerste keer tijdens het feest en op 27 april natuurlijk tijdens Koningsdag."

KONINGSDAG Een Koningsdag kent zijn vaste waarden. ,,Die verwachten inwoners ook, daaraan moet je niet te veel en zeker niet te snel dingen veranderen. Toch hebben we vorig jaar kleine aanpassingen gedaan die goed uitpakten. Daar gaan we mee door. We willen Koningsdag in Maarn wat verfrissen en verjongen, zonder de bestaande belangen uit het oog te verliezen. En de Willem blijft natuurlijk. Die komt straks weer in de brievenbus."

ESCAPEROOM Als voorbeeld van de vernieuwing noemt Habraken de Escaperoom. ,,Vorig jaar was deze voor het eerst ingericht in het oude raadhuis voor de jeugd die te oud is voor de spelletjes en te jong om alleen het dorp uit te gaan. Het bleek een schot in de roos. Daarnaast heeft de silent disco veel jeugd getrokken." Ook heeft de Oranjevereniging vorig jaar een aantal tafels met bierbanken op het plein gezet. ,,Die zaten vol en mensen bleven daardoor langer."

OPTOCHT Wat blijft zijn de optocht, spelletjes, vrijmarkt en muziek. ,,Dat is Koningsdag, we kijken bijvoorbeeld wel naar een andere route voor de kinderoptocht, het podium op het gras of een meer festivalsfeer tijdens de vrijmarkt."

Kaartjes voor het feest op 1 februari zijn te koop aan de deur of via www.oranjevereniging-mm.nl.