Oproep COC aan Nijkerk: 'Hijs regenboogvlag'

HEUVELRUG COC Midden-Nederland heeft vandaag de gemeenteraden en college's van Burgemeester & Wethouders van 31 gemeenten in de regio Midden-Nederland een open brief gestuurd. In deze brief staat een oproep om tijdens Coming-Out Dag op 11 oktober de regenboogvlag te hijsen op het plaatselijke stadhuis. Ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug ontving de brief.

Dinsdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Voor COC Midden-Nederland is dat de aanleiding om een open brief te richten aan de gemeenteraadsleden en college's van B&W van onder meer Nijkerk, Leusden, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Scherpenzeel.

In de brief roept COC Midden-Nederland, belangenbehartiger is voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT), de raadsleden en gemeentebestuurders op om met elkaar in gesprek te gaan over het hijsen van de regenboogvlag op het plaatselijke stadhuis of stadskantoor op Coming-Out Dag op 11 oktober

,,We hopen dat de brief aanleiding is voor deze gemeenten om na te denken over hun beleid ten aanzien van LHBT. Een gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen en een positief signaal afgeven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op onze brief", aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.

De gemeenten Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Utrecht en Zeist vallen ook binnen het werkgebied van COC Midden-Nederland, maar aan hen is de open brief niet gericht. Deze gemeenten hebben in 2015 de regenboogvlag gehesen met Coming-Out Dag. Het COC hoopt dat dit in 2016 ook het geval zal zijn.