• 112Heuvelrug.nl

Oplichter actief in Leersum

LEERSUM Een Leersumse vrouw is het slachtoffer geworden van oplichting.

De oudere inwoonster liep rond half een 's middags met haar hondje aan het begin van de Nieuwe Steeg, toen zij werd aangesproken door een man in een auto, die van de Amerongerwetering kwam. Nadat hij middels een praatje over de Solafabriek een band had gecreëerd, ging hij mee naar binnen in de woning van de vrouw. Hij vertelde dat hij van een beurs kwam en de pannenset, cassette en keukenmessen ter waarde van 3000 euro, die hij bij zich had, niet meer kon gebruiken. Zij mocht alles gratis hebben, mits zij de btw van 295 euro betaalde.

De vrouw ging akkoord met 250 euro. In de veronderstelling dat de man een mobiel pinapparaat in de auto had, stapte zij bij hem in. Vervolgens reed hij ineens weg en bracht hij de vrouw naar de pinautomaat van de Rabobank aan de Hoflaan. Geschrokken door deze actie, pinde het slachtoffer de 250 euro. Nadat ze deze overhandigd had, zette hij de vrouw die geen jas aan had, in het gure weer in de buurt van haar woning af.

De man had donker haar en was gekleed in een combinatie van colbertjasje en pantalon. Hij was in de dertig en van Nederlandse komaf. De Audi was een duur model en metallic-grijs. Wie deze auto heeft gezien, of zelf slachtoffer is geweest van soortgelijke praktijken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.