• Sport- en Bowlingcentrum Steinheim.

    Corina Blommendaal

Onverwacht afscheid als beheerder Steinheim

DOORN Lucien van Veen werd vorig jaar januari beheerder van sport- en bowlingcentrum Steinheim. Na een proefperiode werd de overeenkomst in juli omgezet naar twee jaar. Een paar weken geleden werd deze samenwerking eenzijdig stopgezet en werd het beheer overgedragen aan Laco. Lucien van Veen is geschrokken en teleurgesteld over de gang van zaken en vertelt graag zijn verhaal.

Corina Blommendaal

Hij is geboren en getogen in Doorn en kent hier veel mensen. Zijn vader, Chris van Veen, presenteerde festivals en evenementen, zoals de oorspronkelijke driedaagse braderie die er vroeger altijd was. Van Veen senior kwam uit de autobranche en Lucien volgde hem in zijn voetsporen. Hij werkte al jong bij de toenmalige benzinepomp voor de Ford-garage waar zijn vader beheerder van was, ging naar het IVA in Driebergen en werkte daarna nog een tijdje in die branche.

MEEWERKEN OP DE HEUVELRUG Toen Lucien van Veen uitgekeken raakte op de autoverkoop, was hij inmiddels actief in de Oranjevereniging en startte hij in 2016 met de stichting 'Meewerken op de Heuvelrug'. ,,Dit deed ik met als doel mensen die een afstand of beperking tot de arbeidsmarkt hebben te helpen weer werk te vinden."

Van Veen kwam op het idee dit te doen via het magazine dat jaarlijks gedrukt wordt voor de Oranjevereniging. Dit werd gemaakt vanuit een stichting met mensen met een beperking of drempel om weer aan het werk te komen. Hij had contacten met de gemeente en in het Dorpsnetwerk Doorn en kreeg eind december 2016 de vraag of hij beheerder van Steinheim wilde worden, liefst per 1 januari 2017.

ALLES OPGEKNAPT Van Veen ging de uitdaging aan en trof Steinheim aan met veel achterstallig onderhoud. Hij ging samen met zijn zoon hard aan de slag om alles weer schoon te krijgen en te herstellen. ,,Ik heb het beheer een half jaar in opdracht van de gemeente gedaan en heb mijn ziel en zaligheid erin gegooid om er vooral voor te zorgen dat de sporters het weer naar hun zin kregen. Dat was mijn belang. Alle sportverenigingen en scholen kwamen in Steinheim en ik kreeg als feedback dat het weer begon te leven en de verbeteringen duidelijk zichtbaar waren."

,,Op de horeca zat toen nog iemand anders. Toen vanuit de overheid werd opgelegd dat er een aanbesteding voor het hele pand moest worden, heb ik me daarvoor ingeschreven. Een onafhankelijke commissie gunde mij de aanbesteding en dus was ik vanaf juli 2017 de beheerder van het hele pand."

FLEXIBEL Hij nam twee dames in dienst die werk zochten, wat goed past in het gedachtegoed van 'Meewerken op de Heuvelrug'. Vanaf dat moment kwamen er steeds meer mensen die arrangementen wilden voor de bowlingbaan, vroegen om buffetten voor familie- of personeelsfeestjes en Van Veen regelde het graag voor ze.

,,Als sporters na afloop iets kwamen drinken met z'n allen na afloop, zorgden we ervoor dat het gezellig was. Als de mensen blij waren, was ik ook blij. Natuurlijk wilde ik mijn boterham ermee verdienen, maar de dienstverlening stond voorop." Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. ,,Jammer dat het zo gelopen is, ik heb hard gewerkt voor Steinheim", besluit hij.