• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Ontspannen koppel op inbrekerspad in Leersum

LEERSUM Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een inbraak in Leersum. Daarbij gingen twee personen zo ontspannen te werk, dat het vermoeden is dat ze dit veel vaker doen en ook nu nog wel actief kunnen zijn.

Een man en een vrouw zijn duidelijk gefilmd toen ze in juli 2017 rondneusden bij een huis aan Molenweg. Waarschijnlijk is het dit duo dat een flink geldbedrag buitmaakte bij een inbraak in de woning.

Dankzij bewakingscamera's is te zien hoe de twee verdachten over de Bremweg lopen in de richting van de Molenweg. Daar, op het erf van de slachtoffers, zijn ze het duidelijkst te zien.

Het tweetal loopt een klein kwartier later bij het huis weg met een Jumbo-tas van de bewoners. Uit de woning blijkt onder meer een een geldkistje te zijn gestolen daarin een paar duizend euro.

Opvallend is hoe ontspannen de twee ogen. Even rustig als ze kwamen aanlopen, wandelen ze naar de kruising Bremweg - Broekhuizerweg.

Daar stopt een auto, bestuurd door een derde verdachte. De vrouw en de man stappen in en de auto verdwijnt uit beeld.

De politie wil graag weten wie de man en de vrouw op de beelden zijn en ook wie de auto herkent en/of weet wie hem bestuurde. Tips kunnen worden doorgegeven via tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000. Online een tip geven kan via dit formulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht