• In het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan is voorzien in de optie van een fietstunnel op de Donderbergrotonde, die officieel 'rotonde Darthuizerpoort' heet.

    Evers Adviesbureau

Onderzoek naar 3D-geprinte fietstunnel

LEERSUM De haalbaarheid om daadwerkelijk een 3D-geprinte fietstunnel te realiseren bij de rotonde 'Darthuizerpoort' in Leersum moet volgens de gemeenteraad worden onderzocht. Het initiatief dat vanuit Leersum zelf is gekomen is volgens de Heuvelrugpolitiek de moeite waard om aan te kaarten bij de Provincie, die op de rotonde een bypass wil aanleggen. Dit in verband met het toegenomen autoverkeer in -met name- de spitsuren.

Marc Satijn

Het idee van van een fietstunnel in Leersum werd geboren nadat er een 3D-geprinte fietsbrug werd geopend in Gemert. Een mogelijkheid die volgens de Heuvelrugpolitiek door de Provincie nog nooit is onderzocht. Daarom sturen ze nu verantwoordelijk verkeerswethouder Henk Veldhuizen (CDA) met een opdracht naar het provinciehuis in Utrecht: dring aan op het verrichten van een onderzoek naar de haalbaarheid van het bouwen van een (3D geprinte) fietstunnel.

BLIJ D66-er Erwin Kamp, die zich stevig inzet voor het fietsklimaat in de regio, is dan ook erg blij met het initiatief. ,,De fietstunnel zal het 'Fietspad van de Toekomst' én de gemeente zeker op de kaart zetten", aldus Kamp. De Raad hoopt voor 2 april meer te weten over de haalbaarheid van de tunnel.