• Sportvisserij Midwest Nederland
  • Sportvisserij Midwest Nederland

Visles op Driebergse basisschool De Vuurvogel

DRIEBERGEN Vismeester Leo van hengelsportvereniging Sportvisserij Midwest Nederland komt maandag 23 september op bezoek bij De Vuurvogel in Driebergen voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

De basisschoolleerlingen van groep 8 krijgen een inkijkje in het huis van de vis. Vismeester Leo vertelt aan de hand van een presentatie over de biologie van vissen, de verschillende vissoorten en het onderwatermilieu. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis.

VISSEN Na de theorieles gaat de visles 's middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van Sportvisserij Midwest Nederland staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze goed leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer!

In 2018 werden maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt.