• De Ontdekkingsreis

Basisschool De Ontdekkingsreis in Driebergen mag niet uitbreiden

DRIEBERGEN Basisschool De Ontdekkingsreis aan het Jagerspad in Driebergen krijgt van wethouder Chantal Broekhuis (CDA) geen toestemming om uit te breiden. De school met een holistische mensvisie telt in het nieuwe schooljaar 77 leerlingen en op basis daarvan werd een aanvraag om meer ruimte ingediend bij de gemeente.

Michiel Schaaij

GEEN AANSPRAAK Maar volgens Broekhuis is de groei van de school bij lange na niet voldoende om aanspraak op extra lesruimte te kunnen maken. ,,De Ontdekkingsreis heeft op dit moment een capaciteit van 487 vierkante meter, maar op basis van het huidige aantal leerlingen hebben ze slechts recht op 340 vierkante meter." De school kan nog groeien binnen de vierkante meters die nu ter beschikking staan, aldus Broekhuis.

GROEIEN Een uitbreiding zit er daarom niet in. Ondanks die gemeentelijke afwijzing is een eerdere aanvraag van De Ontdekkingsreis voor een vervangende nieuwbouwschool nog wel in behandeling. Dat verzoek zegt Broekhuis te willen meenemen in een nieuwe versie van het integrale huisvestingsplan voor alle Heuvelrugse scholen. 

NIEUWBOUW De wethouder denkt later dit jaar meer duidelijkheid aan De Ontdekkingsreis te kunnen geven over een eventueel nieuwbouwproject. Sinds dit voorjaar moet het schoolgebouw aan het Jagerspad worden gedeeld met een aantal klassen van christelijke basisschool De Zonheuvel. Die kreeg daar door wethouder Broekhuis tijdelijk vervangende klasruimte toegewezen.

RECHTBANK Het schoolgebouw van De Zonheuvel aan het Burgemeesterpark wordt gerenoveerd en zo lang die verbouwing duurt, krijgt een aantal leerlingen les aan het Jagerspad. Een poging van De Ontdekkingsreis om via de rechtbank de komst van de Zonheuvelklassen tegen te houden, leed afgelopen voorjaar schipbreuk.