Omstanders pakken babyvoedingdief

MAARN Er was maandagmiddag een kort wildwest tafereel rondom de Plus-supermarkt aan het Buntplein in Maarn. Meerdere klanten merkten op dat een man babyvoeding ontvreemde en zich hiermee uit de voeten maakte. Meerdere dames, die als klant in de winkel aanwezig waren, zetten de achtervolging in. De heer Soesbergen (foto links), die ook in de winkel aanwezig was, sloot zich hierbij aan en wist de man op de Prins Heuvellaan staande te houden.

Medewerker Christiaan Calis (foto, rechts) van de Plus zag de achtervolging passeren toen hij aankwam bij de winkel en reed hier ook direct achteraan. Terwijl de politie werd geïnformeerd, wist de man toch weer te ontkomen waarop wederom de achtervolging werd ingezet. Een aantal hofjes verder werd de man nogmaals staande gehouden en overgedragen aan de politie die met meerdere eenheden ter plaatse kwam.

Handlangers van de man verplaatsten zich in een rode Nissan Micra. Burgernet werd ingeschakeld om uit te kijken naar deze auto. Een andere medewerker van de Plus wist de auto te lokaliseren op de kruising in Maarsbergen waarop ook deze handlangers staande gehouden konden worden.

Supermarkteigenaar Van Schaick is trots op zijn klanten en medewerkers. De heer Soesbergen benadrukt dat het een mooi samenspel was tussen de klanten en medewerkers en de bewuste dief zich niet snel meer zal laten zien.