• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

Nieuwe ziekenhuisapotheek in Zeist

HEUVELRUG Senioren uit de Heuvelrugdorpen kunnen opgelucht ademhalen, ze hoeven binnenkort tijdens weekenden niet meer naar Utrecht om medicijnen op te halen. Het Diakonessenhuis gaat de ziekenhuisapotheek in Zeist nieuw leven inblazen. Aan de Prof. Lorentzlaan wordt een gloednieuwe poliklinische apotheek gebouwd, die zeven dagen per week tussen acht uur 's morgens en tien uur 's avonds is geopend.

Michiel Schaaij

ONGENOEGEN Vijf jaar geleden sloten de samenwerkende Zeister apothekers de deuren van de toenmalige ziekenhuisapotheek. Dit tot groot ongenoegen van ouderen in Utrechtse Heuvelrug. Die werden door de sluiting gedwongen om buiten normale openingstijden naar de dienstapotheek van het Diakonessenhuis in Utrecht te rijden. Het Seniorenplatform streed sindsdien voor de oprichting van een nieuwe poliklinische apotheek in Zeist.

KWETSBAAR Het belangenplatform maakte er herhaaldelijk bezwaar tegen, dat kwetsbare ouderen in noodsituaties met een recept in de hand naar Utrecht moesten. Eerder deze maand trok het platform nog aan de bel, omdat een oplossing te lang op zich liet wachten. De nieuwe ziekenhuisapotheek in Zeist is uiterlijk in oktober klaar. Het Diakonessenhuis verwacht niet dat de exploitatie winstgevend zal zijn.