• Marc Satijn

Nieuwe eigenaar voor recreatiepark Rosarium

DOORN Recreatiepark Het Rosarium heeft per 1 september nieuwe eigenaren. Na drie jaar lang in de verkoop te hebben gestaan, hebben de huidige eigenaren Alexandra en Wilco Löwenstein eindelijk opvolging gevonden: Doornaren Diederik en Koosje van Huijstee. ,,Maar, het Rosarium blijft écht het Rosarium", beloven de nieuwe eigenaren.

Marc Satijn

Na zestien jaar lang het recreatiepark in bezit te hebben gehad, vonden broer en zus Löwenstein het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze zijn dan ook blij dat het terrein 'eindelijk' verkocht is. ,,We weten nu waar wij aan toe zijn en kunnen verder kijken. Gaan we het missen? Uiteraard. We hebben er met hart en ziel voor gewerkt. Maar zelf kunnen we nu een paar maanden even rust houden en focussen op onze eigen toekomst."

 

TIJD Voor de familie Van Huijstee kwam de aankoop precies op het juiste moment. ,,Er veranderde bij mij een aantal dingen waardoor ik meer tijd kreeg. Zo deed ik veel vrijwilligerswerk op de Doornse Hockeyclub, waar een aantal 'vervelende dingen' gebeurde waardoor ik ben gestopt. Ik had dus veel tijd over en bedacht: wat gaan we doen met de tijd?" aldus Van Huystee, die zijn vrouw Koosje direct enthousiast kreeg voor het plan. 

 

VERANDERING Voorlopig zullen ze nog niet veel gaan veranderen. ,,Het karakter -met de skelters, trapkarren en midgetgolf- is heilig voor Doorn", verwoordt Koosje van Huijstee. Ze zien dan ook vooral verbeterpunten in de horeca. ,,We mogen een nieuw pand gaan bouwen, wat in het najaar van 2018 zal gaan gebeuren. We gaan dan voor een horecagelegenheid die aansluit bij de geest van het park. Een plek waar ook de volwassenen het aangenaam vertoeven vinden. Iets wat radicaal ontbreekt bij bijvoorbeeld indoor speelhallen", vult Diederik aan.

 

DANK Toch zullen Wilco en Alexandra het nieuwe duo niet direct in het diepe gooien. ,,In september werken we nog de weekenden, om te helpen en om afscheid te nemen van de vaste gasten", aldus Alexandra Löwenstein. Toch zal het na zestien jaar wennen worden. ,,Ik zag Alexandra immers vaker dan mijn eigen vriendin", lacht Wilco. Het tweetal wil alle (vaste) gasten bedanken voor hun vertrouwen. ,,We hebben mensen gehad van dag één tot aan vandaag, en dat is erg bijzonder."