• Construct B.V.
  • Construct B.V.

Nieuwbouw op plek van Knaus-pand

LEERSUM Het voormalig Knauspand op de hoek van de Hoflaan en de Rijksstraatweg is verkocht. TomCom Vastgoed B.V. uit Stroe is de nieuwe eigenaar. De ontwikkeling van minimaal 24 appartementen, onder de naam 'Hofstaete', wordt uitgevoerd door Construct B.V. uit Lienden.

Kort na de poging tot het online veilen van het voormalig Knaus-pand in maart, verkocht eigenaar Bert Henken uit Elst het perceel aan TomCom Vastgoed B.V. Johnny van Dijk van Construct B.V. licht toe hoe het ontwikkelproces sindsdien is gegaan: ,,We hebben binnen een maand in drie sessies met de buurt overlegd over wat er op de plek van het Knaus-pand zou kunnen komen. Het eerste ontwerp vond men niets, maar het tweede kreeg unaniem draagvlak."

Het plan 'Hofstaete' voorziet in minimaal 24 koop- en huurappartementen in drie typen en afmetingen: 65, 75 en 95 vierkante meter voor verschillende doelgroepen. ,,Daarvan zal 35 procent in de sociale huur/koop vallen, 35 procent wordt middelduur en 30 procent zal in het dure segment uitkomen. Of de appartementen los verkocht worden of het hele object in een keer aan een belegger, zal de toekomst moeten uitwijzen", aldus Van Dijk.

PARKEREN Om de parkeerdruk op de locatie te verlagen, maakt een ondergrondse parkeergarage deel uit van het plan. ,,Daarnaast komen er parkeerplekken aan de voorkant, waarvan ook de overloop van Eetcafé De Remise gebruik kan maken."

APPARTEMENTEN Het complex bestaat uit twee kleinere panden en een hoekpand van vier woonlagen. De gemeente moet nog uitspraak doen over het totaal aantal appartementen dat deze nieuwbouw zal omvatten. De projectontwikkelaar hoopt in januari 2019 te kunnen beginnen.