• Archief BDUmedia

Nieuwbouw in Driebergen en Amerongen

HEUVELRUG Vanwege een tekort aan woningen in het middensegment, wil het college van burgemeester en wethouders haast maken met bouwplannen voor de Driebergse Sportlaan. De gebouwen van de oude gemeentewerf worden momenteel gesloopt. Samen met het voormalige woonwagenkampje aan de overkant van de weg komt er ruimte vrij voor 44 huizen.

Van die nieuwe woningen zouden er 25 in het middensegment moeten passen. Het gaat dan om huizen die tussen 181 en 225 duizend euro kosten, of een huurprijs tussen 710 en 850 euro opbrengen. De sociale bouw op het terrein van de voormalige gemeentewerf wordt beperkt tot zeven woningen, schrijft burgemeester Frits Naafs aan de gemeenteraad.

GOEDKOPER Uit de raadsinformatiebrief valt verder op te maken dat de gemeente met fusiecorporatie Rhenam Wonen overleg voert over de bouw van sociale en middeldure huizen in Amerongen. Eerdere plannen bij Allemanswaard strandden door de crisis op de woningmarkt. Rhenam Wonen zou inmiddels bezig zijn om het project te ,,herprogrammeren naar meer én goedkopere woningen".