• Monique José Timmermans

Nieuw bestuur voor De Twee Marken

MAARN Een vierkoppig bestuur staat in de startblokken om De Twee Marken naar een nieuwe exploitabele status te leiden. Bertjan Sneller, Lex Halsema, Hermannus Stegeman en Tijn Dries zetten de schouders onder de dorpshuisfunctie. Ter completering van het nieuwe bestuur zijn zij nog op zoek naar twee leden. ,,Voor een goede mix liefst dames", aldus Lex Halsema.

Monique José Timmermans

Wethouder Hans Nijhof is bij het fotomoment aangezien ook van de gemeente een commitment is gevraagd en gekregen. Halsema: ,,De financiële situatie van De Twee Marken is niet rooskleurig. Er zijn huurders vertrokken en nieuwe huurders kan geen lange termijn zekerheid worden geboden. Dat maakt inkomstengroei lastig. Een situatie die maximaal twee of drie jaar kan duren."

De onzekere toekomst hangt samen met de ontwikkelingen rondom nieuwbouw, dan wel renovatie van de basisscholen. Hierbij zouden functies van het dorpshuis geïntegreerd kunnen worden. ,,Een mooi beeld van scholen, kinderopvang, bibliotheek, sportzaal en multifunctionele ruimtes bij elkaar hebben wij hierbij voor ogen."

De positieve inzet van alle betrokkenen en het slim doorlopen van procedures is onontbeerlijk om de dorpshuisfunctie te behouden en dat is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Zo meent ook de gemeente, die het toejuicht dat de dorpsinwoners zelf veel energie steken in dit project.

FOTO: Het nieuwe bestuur met de wethouder, met van links naar rechts Bertjan Sneller, wethouder Hans Nijhof, Lex Halsema, Hermannus Stegeman, Tijn Dries.