• AJ Heikoop

Extra oplaadpunten voor inwoners Heuvelrug

HEUVELRUG Voor inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt het makkelijker gemaakt om elektrisch te rijden. De provincie Utrecht heeft samen met de provincies Flevoland en Noord-Holland een aanbesteding gedaan voor 20.000 nieuwe publieke laadpunten. Inwoners van de provincies kunnen bij hun gemeente een verzoek indienen voor een laadpunt voor elektrische auto's in hun straat.

Om een verzoek in te kunnen dienen, moet de gemeente wel aangesloten zijn bij MRA-Elektrisch, een project van de samenwerkende overheden in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Twintig van de Utrechtse gemeenten, waaronder Utrechtse Heuvelrug, zijn daarbij aangesloten, waaronder Soest. In de drie provincies zijn op dit moment 4000 laadpunten operationeel die via MRA-Elektrisch gerealiseerd zijn.

Verantwoordelijk gedeputeerde Huib van Essen: ,,Twintig duizend nieuwe laadpunten is een mooie volgende stap en zal echt helpen om het elektrisch rijden te stimuleren. In 2019 hebben een aantal van onze gemeenten via MRA-E in totaal 407 publieke laadpunten gerealiseerd. De komende jaren moeten er in de provincie Utrecht zeker 4000 laadpalen bijkomen via MRA-E."

De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.