• Edith Hazelzet

Nat pak voor badpersoneel bij voorronde NK bommetje

LEERSUM Met een bommetje dat het water 9,5 meter hoog deed opspatten won Michiel Haze vanavond de voorronde van het NK Bommetje in het Bosbad van Leersum. Vele jaren zat hij dicht bij de winst. De strijd gaat doorgaans tussen hetzelfde groepje mannen, Haze was dus blij eindelijk eens van hen te winnen. Hij mag nu deelnemen aan het NK.

Bosbad Leersum organiseert de voorronde sinds 2012. Het aantal deelnemers bleef dit jaar steken op slechts twaalf, waar voorgaande edities wel 35 springers kenden uit de hele omgeving. De kans op een prijs was deze keer dus heel groot. Er werd gesprongen in drie categorieën vanaf de 3-meterplank. De enige deelneemster van 5 jaar, Chermayne de Ridder, sprong van de 1-meterplank. Speaker van de avond was Hans Klopper, voormalig voorzitter van het Bosbadbestuur en jurylid van het TV-programma 'Bommetje'.

Al waren er minder deelnemers, toch was de strijd erg spannend. In twee categorieën moesten twee deelnemers nog een derde keer tegen elkaar springen, omdat het gemiddelde van de eerste twee sprongen gelijk was. Uiteindelijk gingen de jaarabonnementen voor het Bosbad (1e prijs), de 12-badenkaart (2e prijs) en de waardebon voor de kiosk (3e prijs) in de categorie 16 jaar en ouder naar respectievelijk Michiel Haze, Nick de Jager en Maxim de Ridder.

Robin Nolte won al heel vaak de eerste prijs, deze keer in de categorie 10 tot en met 12 jaar, gevolgd door Mickey Besseling en Lars van Veenendaal.

Yestin de Ridder pakte de hoofdprijs in de categorie met de jongsten, die tot 10 jaar. Demi Roosen werd tweede en zusje Chermayne de Ridder derde.

TRADITIE Een nat pak voor het badpersoneel is eigenlijk wel traditie na afloop van de wedstrijd. Waar zij voorheen vrijwillig geheel gekleed van de hoge sprongen, werden ze nu boven op de badmeesterstoren opgehaald, door Ronald Roosen over de schouder gelegd en in het bad gegooid. Ook bedrijfsleider Miranda Visser ontsprong deze dans niet (zie foto).