• Marc Satijn

Naafs wil eenzamen bezoeken

DOORN Burgemeester Frits Naafs wil eenzame ouderen een bezoek brengen, zo maakte hij bekend tijdens de viering van het veertig jarig bestaan van De Zonnebloem afdeling Doorn. ,,Hoe mooi is het om in de aanloop naar de donkere dagen een middag vrij te maken en langs de mensen te gaan die zich eenzaam voelen", aldus Naafs, die bijval krijgt van de bestuursleden van De Zonnebloem.

Afgelopen donderdagmiddag blies de burgemeester de kaarsjes uit ter ere van het jubileum. ,,Het is belangrijk dat mensen die vereenzamen extra aandacht krijgen", stelde de Burgemeester, die eerder al in samenwerking met de Driebergse afdeling van De Zonnebloem een actie organiseerde om langs een selectie ouderen te gaan. Zonnebloem-bestuurslid Betty Engelhard zit een dergelijke actie in Doorn wel zitten. ,,Ik ga direct die kar trekken! Hoe breder het getrokken wordt, hoe beter."

SAMENWERKING Hoe dan ook zal binnenkort - naar voorkeur in November - de ronde gaan plaatsvinden in Doorn. ,,Ik zal de omliggende afdelingen van de Zonnebloem ook benaderen of zij mee willen doen. In samenspraak met onder andere de huisartsen kunnen wij dan een selectie maken van ouderen die hiervoor in aanmerking komen", aldus Engelhard. Mochten de andere afdelingen mee doen, dan belooft Naafs zijn wethouders in te zetten op de overige dorpskernen. ,,Het is belangrijk dat de boodschap duidelijk overkomt: ga af en toe eens langs bij deze mensen", aldus Naafs.

RECTIFICATIE In het interview met Betty Engelhard van donderdag 13 oktober is per abuis gemeld dat Engelhard de langst zittende vrijwilliger van de Doornse afdeling is. Dit is niet juist. Engelhard is weliswaar niet de langst zittende vrijwilliger, maar wel het langstzittende bestuurslid.