• Jaap Wiersma (piano), Frans Kooymans en Nienke Lettinga zijn druk met de concertreeks Muziek in de Theresia.

    Monique José Timmermans

Nieuw seizoen 'Muziek in de Theresia'

MAARN Muziek in de Theresia start het nieuwe seizoen op zaterdag 21 september met een optreden van het Ensemble Domtoren met muziek van Henry Purcell. Het concert begint om 16.00 uur en na afloop is er gelegenheid om met de musici na te praten onder genot van een drankje. Vanaf dit seizoen wordt een toegangsprijs gevraagd van 7,- euro per persoon inclusief een drankje. ,,Alleen op die manier kunnen we variatie en kwaliteit blijven bieden. En dat willen we graag."

Monique José Timmermans

De muziekcommissie, waaronder Perry Hoogendijk en Jaap Wiersma, heeft vele contacten in de muziekwereld. ,,Onze droom is om een gevarieerd aanbod te bieden en daarmee de concerten voor heel Maarn aantrekkelijk te maken. Dat kan met koren, ensembles en solisten. Instrumentaal of zang, klassiek of cross-over", vertelt Hoogendijk. ,,Vaak uitvoerenden uit de buurt of interessante musici van verder weg. We hebben ideeën genoeg en denken zonder limiet aan verschillende stijlen. De discussie over vergoedingen van musici is actueel. Voor de meeste musici is het inkomen gebaseerd op dit soort optredens. Daarom heeft de stichting meer financiële middelen nodig om de serie voort te zetten met een aansprekend programma."

De nieuwe bestuursleden voor de organisatorische kant van de concertreeks zijn voortvarend van start gegaan. De bekende posters hangen, met een vernieuwde lay out, bij de winkels. Er is een website gemaakt – www.muziekindetheresia.nl – en fondsen worden aangeschreven. ,,Het is zo bijzonder voor Maarn dat iedereen dicht bij huis mooie concerten op een prachtige locatie kan bijwonen, daar zetten we ons volledig voor in", aldus de nieuwe voorzitter Nienke Lettinga en penningmeester Frans Kooymans. Zij hebben het stokje overgenomen van de bestuursleden van het eerste uur Miep en Leon Ruijters.

NAPRATEN MET MUSICI Kooyman en Lettinga zijn zelf ook regelmatige bezoekers van de concerten. ,,Kleinschalig en dicht bij huis kom je in aanraking met heel verschillende muziek. En vooral ook het napraten met de musici na afloop is geweldig leuk." Beiden dragen het een warm hart toe dat dit in het dorp gebeurt. ,,Nu steken we veel tijd in het opstarten van de nieuwe reeks. De publiciteit en de vrijwilligers bijvoorbeeld die de catering verzorgen. En zo doet iedereen wat bij hen of haar past."

PROGRAMMA 2019 Tot het eind van het jaar is het programma voor elke derde zaterdag van de maand rond. Verwacht worden op 21 september het Ensemble Domtoren, op 19 oktober Sax Only, op 16 november het October Strijkkwartet en tenslotte op 21 december het Klein Byzantijnskoor Utrecht om in Kerstsfeer te komen. ,,Voor het nieuwe jaar zijn er wel contacten gelegd, maar er moet meer financiële zekerheid zijn om de overeenkomsten met de musici echt aan te gaan", aldus Jaap Wiersma.

INFORMATIE De concerten zijn telkens op de derde zaterdag van de maand, van 16.00 tot 17.00 uur in de Theresiakerk, Amersfoortseweg 48 in Maarn. De toegangsprijs bedraagt 7,- euro en kan contant worden voldaan aan de deur.