• Tidjens de opening van het nieuwe muziekcentrum was de belangstelling groot.

    Muziekvereniging Aurora

Aurora klaar voor de toekomst

DRIEBERGEN Met de opening van het muziekcentrum van muziekvereniging Aurora op Sportpark De Woerd is het dorp Driebergen een bijzonder gerenoveerd gebouw rijker. Vorige week was het zover. Het werd een feestelijke bijeenkomst, met (uiteraard) veel muziek. Door de verbouwing, die ongeveer een jaar heeft geduurd, beschikken de muzikanten over een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat aan alle eisen voor de toekomst voldoet.

Danny van der Linden

,,Professioneel, multifunctioneel en duurzaam", vertelt voorzitter Steef Jansen van Aurora. ,,Dat was het uitgangspunt en ik ben er trots op dat we daar in geslaagd zijn." Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er op sportpark De Woerd na de verbouwing een schitterend muziekcentrum verrezen. ,,Je kunt zeggen dat het in totaal zo'n drie jaar geduurd heeft", meent Mewis Breij. ,,Dan reken ik het maken van de plannen mee."

VRIJWILLIGERS ,,De verbouwingswerkzaamheden hebben ongeveer een jaar geduurd", gaat Breij verder. ,,Maar dat was niet mogelijk zonder onze vrijwilligers", vertelt Jansen. ,,Die hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Een verbouwing kost natuurlijk veel geld. Onze leden hebben een commissie gevormd om de financiën rond te krijgen, maar daarna ontstond er ook een team van klussers om de handen uit de mouwen te steken. Willard de Vries nam de bouwkundige begeleiding voor zijn rekening, maar een groot compliment gaat ook uit naar de bouwbedrijven Roelofsen en Van Rhenen die ons de ruimte durfden te geven om dit project samen met vrijwilligers op te pakken. Dat scheelt natuurlijk veel geld."

In het gebouw is ook een buitenschoolse opvang gevestigd. ,,Daar moet je natuurlijk rekening mee houden", weet Breij. ,,Daar is het gebouw ook op ingericht. En we hebben buiten ruimte kunnen maken waar op den duur een soort pleinachtige omgeving kan komen."

Bij de verbouwing is volop rekening gehouden met de toekomstbestendigheid van het gebouw. ,,Dat wil zeggen dat we iets wilden neerzetten dat ook goed is voor onze leefomgeving. Je moet als vereniging je verantwoordelijkheid nemen", zegt Jansen. In het gebouw wordt geen gas gebruikt, is LED-verlichting aanwezig, wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en is alles geïsoleerd. ,,Ook hebben we een systeem dat CO2 opzuigt. Die energie wordt weer gebruikt om het gebouw de juiste temperatuur te kunnen geven", legt Breij uit. ,,Maar we moeten ook onze leden bewust maken. Dat wil zeggen dat we mensen ook wijzen op hun verantwoordelijkheid. Je kunt ook een trui aantrekken als het wat kouder is."

Wat nog ontbreekt is het gebruik van zonne-energie. ,,We zouden dat nog graag laten aanleggen, maar hebben de financiële middelen momenteel niet om dat in orde te maken", zegt Jansen tot zijn spijt. ,,Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we dat ook kunnen doen. Dat maakt het helemaal af." De crowdfunding die Auroa heeft georganiseerd loopt nog altijd. Mensen kunnen een donatie doen op iksteunaurora.nl.