Motorrijders zijn de klos bij Doorns verkeerslicht

HEUVELRUG Motorrijders op het Doornse kruispunt zijn slachtoffer van onjuist afgestelde verkeerslichten. De lussen op de weg reageren niet adequaat op motoren die de linksafstrook van de Amersfoortseweg staan opgesteld.

De gemeente kreeg al een jaar geleden een melding van het probleem, maar verkeerswethouder Henk Veldhuizen (CDA) zegt pas sinds afgelopen dinsdag op de hoogte te zijn.

Michiel Schaaij

 

NIET OP GROEN Inwoner Anouk Dons (25) rijdt regelmatig 's avonds op de motor vanuit Maarn via het Doornse kruispunt naar haar woning in Leersum. Op het voorsorteervak bij de verkeersregelinstallatie gaat het soms fout. ,,Als er geen auto achter je staat, kun je wachten tot je een ons weegt. Het verkeerslicht springt gewoon niet op groen", zegt ze. De gemeente zou al sinds juli vorig jaar van het probleem moeten weten, want toen heeft Dons de roodlichtkwestie op de kruising voor het eerst in een e-mail gemeld.

 

BEKEURING Ondanks een telefoontje en een tweede e-mail heeft Dons de Heuvelrugambtenaren nog niet tot actie kunnen verleiden. ,,Maar wat ik nog het ergste vind, is dat er ook bekeuringen worden uitgeschreven", zegt ze. De eveneens Leersumse motorrijdster Kimberley Smid (28) heeft dat vorige maand ondervonden. Ze kreeg een boete van maar liefst 239 euro opgelegd, omdat ze ten einde raad besloot het eindeloos rode verkeerslicht op een lege kruising te negeren.

 

VERKEERSVEILIGHEID VVD-raadslid Evert de Boer is boos en neemt het voor beide motorrijders op. Hij zegt dat het mankement aan de verkeerslichten tot gevaarlijke situaties kan leiden en wil van verkeerswethouder Veldhuizen weten, waarom de gemeente geen werk heeft gemaakt van de meldingen.