• Ad van Rijk kijkt uit naar de Mid Summer Art Fair op 22 en 23 juni in Maarn en Doorn.

    Organisatie Kunstroute Maarn Doorn

Mid Summer Art Fair in diverse ateliers

MAARN/DOORN De deuren van de ateliers in Maarn en Doorn gaan weer open tijdens de Mid Summer Art Fair. Dit jaar is de keuze gevallen op het weekend van de langste dag, dus veel tijd om de kunstenaars te bezoeken. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 12.00 tot 17.00 uur zijn alle ateliers open. De kunstroute gaat op vrijdagavond van start in De Twee Marken met een feestelijke opening met muzikale omlijsting.

Monique José Timmermans

,,Tot die datum is er als voorproefje van iedere kunstenaar een werk tentoongesteld in het dorpshuis", vertelt mede-organisator Ad van Rijn.

LANGSTE DAG Het verschuiven van de vertrouwde kunstroute naar het langste dag weekend biedt de organisatie nieuwe aanknopingspunten, het geen resulteert in de Mid Summer Art Fair in Maarn en Doorn. ,,Je zoekt toch elk jaar naar iets nieuws om de route langs de ateliers aantrekkelijk te houden voor bezoekers. Nieuwe kunstenaars spelen daar ook een rol in, naast de vast terugkerende locaties. Bij de kunstenaars met een eigen atelier zijn ook weer meer kunstenaars te gast, waardoor het extra levendig wordt bij deze dubbelexposities", vertelt Ad van Rijn. Alles bij elkaar zal er van 37 kunstenaars werk te zien zijn.

NIEUW ,,De nieuwe instroom van inwoners in het dorp zorgt ook voor vernieuwing in het aanbod tijdens de Mid Summer Art Fair. Er zijn wel zeventien kunstenaars bij die nog niet eerder hebben deelgenomen aan de Kunstroute in Maarn en Doorn. Zodra ik ergens wat zie of via via hoor van een kunstenaar, ben ik er heengegaan om kennis te maken en werk te bekijken. En zo is er heel wat gevarieerd aanbod te zien. Van schilderijen tot aquarellen met verschillende thema's, van beeldhouwwerk tot fotografie en daarnaast ook nog diverse keramiek, glas en sieraden."

VERRASSEND Bij de nieuwe deelnemers valt op dat zij minder traditioneel werken. Het resultaat is verrassend en echt eigentijds, bijvoorbeeld met metaal in een schilderij verwerkt. En er zijn prachtige portretten te zien. ,,Door een duwtje in de rug van een 'meester' gaan fantastische natuurtalenten helemaal door het lint", vertelt de enthousiaste Van Rijn. ,,De vaste groep is zeker doorspekt met nieuwe aanwinsten."

PLATTEGRONDEN Wie goed voorbereid op pad wil gaan, kan via de website www.kunstroutedoornmaarn.nl alvast meer lezen over de verschillende kunstenaars. Ook de meest ideale route vast uitstippelen kan via de plattegronden van de dorpen waar de ateliers gevestigd zijn. Nieuw dit jaar is dat ook de zolder van het voormalige Raadhuis is opgenomen in de route. ,,Leuk om te zien hoe het raadhuis nu in gebruik is en op de zolder is een mooie expositieruimte ingericht. Het uitzicht over het plein door het karakteristieke ronde raam is ook de moeite waard om de trappen voor op te lopen."

De website en folder zijn dit jaar vernieuwd en hebben een frissere uitstraling gekregen. ,,Dat zijn de dingen die het publiek vooral ziet. Achter de schermen heeft de hele organisatie een professionaliseringsslag gemaakt. Met de website en ook de service via de website aan de deelnemende kunstenaars. We hopen dan ook nog vele jaren een kunstroute of Mid Summer Art Fair zoals dit jaar te organiseren."

OP PAD Bij de meeste ateliers zal tijdens de Mid Summer Art Fair op 22 en 23 juni een vlag wapperen, zodat ze makkelijk te vinden zijn. De plattegronden zijn ook op de smartphone te downloaden.

Kijk voor alle informatie ook over de kunstenaars zelf op www.kunstroutedoornmaarn.nl.