• Marc Satijn

Metamorfose Steinheim van start na gewonnen aanbesteding

DOORN De exploitatie van de Doornse Sporthal Steinheim ligt de komende tien jaar in handen van de Stichting Meewerken op de Heuvelrug. De stichting ondertekende op 18 juli een overeenkomst met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, tot grote vreugde van exploitant Lucien van Veen, die reeds een half jaar proef heeft mogen draaien als beheerder. Volgens alle partijen is het uniek dat een lokale stichting een nationale aanbesteding wint.

Marc Satijn

,,Het college is blij dat de exploitatie voortgezet kan worden en is content dat een lokale stichting als beste uit de bus is gekomen bij de nationale aanbesteding", aldus wethouder Henk Veldhuizen. Het is nu aan de kersverse exploitant om de komende tien jaar een succes te maken van de Sporthal aan de Wijngaardsesteeg in Doorn. De doorslaggevende factor lag volgens de gemeente bij de door Van Veen gegarandeerde tevredenheidscijfers. ,,Tevredenheid van gebruikers -sportclubs en scholen- en omwonenden waren voor het college de belangrijkste voorwaarden bij de exploitatie van Steinheim", stelt de gemeente.

WERKGROEP Van Veen is dan ook vrij zeker van zijn zaak. ,,Ik beloof niet alleen de hoogste tevredenheidscijfers, ik heb ze ook al waargemaakt", aldus de exploitant, die een half jaar geleden al van start mocht als tijdelijke oplossing na het vertrek van Hydra Sport. ,,Tijdens het aanbestedingsproces -die in april nationaal open werd gesteld - werden de sportverenigingen, omwonenden en scholen in werkgroepvorm betrokken bij de aanbesteding door mede te bepalen aan welke voorwaarden de aanbesteding moest voldoen. Ik heb daarom de beste prijs/kwaliteit-verhouding kunnen bieden."

TWEE JAAR De overeenkomst is dan wel voor tien jaar afgesloten, iedere twee jaar zal er worden geëvalueerd of Van Veen nog steeds aan de voorwaarden voldoet. ,,Na iedere twee jaar bepalen wij -op basis van de resultaten- of wij het weer verlengen met twee jaar, tot maximaal 31 juli 2027. Maar het is niet dat wij onderling bepalen of ik aan de eisen voldoe, de tevredenheidscijfers worden jaarlijks gemeten door een onafhankelijk bureau."

RENOVATIE Nu Van Veen aan de gang mag gaan, is de grote renovatie van het pand ook direct gestart. ,,We zijn in de grote hal bezig met de bovenbeplating, die kwam los en brokkelde af. Deze is vervangen en wordt in de kleur antraciet gespoten. Ook het tapijt van de muur wordt vervangen", vertelt Van Veen trots. Daarnaast krijgt de entree van de sporthal een kleine metamorfose en wordt de hal met een likje verf aangepakt. ,,Op langere termijn zal de buitenkant nog worden geschilderd en komt er dakisolatie. Van de winter of begin volgend jaar zal ook de hal zelf -de vloer- worden aangepakt."

ONDUIDELIJK Overigens blijft de gemeente verantwoordelijk voor het grote onderhoud, waar onlangs al een budget voor werd uitgetrokken. ,,We zorgen nu dat het pand weer echt ingezet kan worden als sportpaleis", glimlacht Van Veen. Hoe het er na tien jaar aan toe zal gaan is volgens de exploitant een 'onduidelijke factor'. ,,Het pand kan nog wel minimaal 10 tien mee, ondanks dat het een jaren 70-pand is.

HORECA In de expoitatieovereenkomst is ook het horeca- en bowlinggedeelte opgenomen, dat eerder nog in handen was van een andere beheerder. ,,Wij gaan er nu voor zorgen dat deze altijd open is voor de gebruikers, zodat er nog achteraf wat gegeten en gedronken kan worden!''