• Max Budding is in zijn vakantie aan de slag gegaan bij Parkhuys Rosarium. Hij geniet er met volle teugen van.

    Corina Blommendaal

Max Budding geniet in Parkhuys Rosarium

Vakantiewerk

'Ik ben hier als kind vaak geweest'

DOORN De zomer is om uit rusten en te genieten maar voor jongeren ook vaak een fijne periode om geld te verdienen voor hun vakantie, studie, hobby, rijbewijs of wat dan ook. Zo werkt Max Budding uit Driebergen deze zomer in Parkuys Rosarium in Doorn, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Omdat hij eindexamen VWO deed, kon hij al in juni beginnen met zijn vakantiebaan.

Corina Blommendaal

In Parkhuys Rosarium is het goed toeven. De ingrijpend vernieuwde horecagelegenheid opende in april de deuren en er werken veel jongeren uit deze omgeving. ,,Tijdens mijn examenreis naar Albufeira in Portugal werd ik benaderd of ik hier wilde komen werken", vertelt Budding.

,,Ik had wel meegekregen dat deze plek opgeknapt ging worden, maar toen ik mijn sollicitatiegesprek had wist ik niet wat ik zag. Het is zo gigantisch anders geworden, voorheen zat je echt in een tent. Wat ik erg leuk vind, is dat het buiten wel gemoderniseerd is maar tegelijkertijd ook nog erg herkenbaar is. Het publiek is heel gevarieerd, voor jong en oud is het hier leuk. Ook om hier te gaan eten zit je hier heerlijk."

LEKKER VEEL UREN Budding werkt in principe vier dagen per week en staat voor acht uur per dag ingeroosterd, maar het aantal daadwerkelijke uren hangt ook samen met hoe druk het is. ,,De mensen blijven hier nog niet tot twaalf uur 's avonds zitten. Het is nieuw dat deze locatie 's avonds open is en dat moet nog een beetje ontdekt worden. Dus ook al sta ik ingeroosterd, dan kan het best zo zijn dat we wat eerder sluiten. Meestal begin ik rond een uur of vier, vijf 's middags maar ik heb ook dagen dat ik van twaalf uur 's middags tot half negen 's avonds werk. Zo varieert het een beetje. Vanwege mijn examen kon ik al in juni beginnen, werk ik na mijn vakantie in augustus nog even en daarna ga ik verhuizen naar Maastricht en daar International Business studeren. Dan zit ik zo ver weg dat mijn werk hier helaas alweer stopt. Jammer, want ik vind het erg leuk."

HORECA-ERVARING Bij het Wapen van Rijssenburg in Driebergen deed Budding drie jaar lang horeca-ervaring op. ,,Daar werkte ik iedere maandagavond. Eerst heb ik een jaar in de afwaskeuken gestaan en daarna twee jaar in de bediening gewerkt. Ook daar heb ik het erg naar mijn zin gehad maar het was tijd voor iets anders. En dit is iets heel anders en erg gevarieerd door de buitenactiviteiten, zoals het midgetgolf, trampolines, skelters en trapkarren. Wat ook fijn is in de horeca, is dat de fooien worden verdeeld over het personeel, gekoppeld aan het aantal gewerkte uren, dus dat komt nog bovenop je salaris en tikt lekker aan. Zeker als we grote groepen hebben. Ik vind het heel fijn dat dat eerlijk verdeeld wordt, want dat is lang niet overal zo."

GOEDE HERINNERINGEN Parkhuys Rosarium, voorheen recreatiepark het Rosarium, bestaat al heel lang en werd door de huidige eigenaars overgenomen, vorige zomer in de 'oude' vorm gedraaid en afgelopen najaar, winter en voorjaar op grote schaal vernieuwd. Budding kwam als kind vaak in Rosarium en heeft er veel goede herinneringen aan.

VEEL PLEZIER ,,Lekker skelteren, trampolinespringen. We gingen hier vaak met de hele familie heen. Wat op deze werkplek nu heel leuk is, is dat we er met veel nieuwe en jonge medewerkers zijn en iedereen aan het leren is, we samen ons best doen en ik merk dat ik echt veel plezier heb in mijn werk en met mijn collega's. Ik vind dit een superleuke vakantiebaan, waarvan ik nu al weet dat ik er met veel plezier op terug ga kijken als ik straks in Maastricht woon."