In memoriam: Peter Jense, unieke persoonlijkheid

DRIEBERGEN Vorige week is de redelijk bekend staande Driebergenaar Peter Jense (1940) na ernstige aandoeningen overleden. Peter, aan wie ik met plezier wordt herinnerd, heeft gedurende enkele decennia in de hoedanigheid van voorzitter van de plaatselijke Oranjevereniging deel uitgemaakt van het bestuur van het Comité 4 en 5 mei Driebergen Rijsenburg, waarvan ik nog steeds voorzitter ben.

Peter beschikte over uitstekende eigenschappen, zoals originaliteit, vasthoudendheid, inventiviteit, historisch inzicht en ga zo maar door. Zijn contacten en onder meer relatie met het college van b en w waren uitstekend.

In voorkomende gevallen nam Peter mijn functie, vooral ter gelegenheid van bepaalde activiteiten op 4 mei, waar. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Zijn korte maar wel intensieve voorbereiding bleek meer dan voldoende. Als geen ander beschikte hij over kennis die noodzakelijk was om de herdenkingen op de 4e mei elk jaar opnieuw een bepaalde, opvallende betekenis te geven. Bij zijn afscheid, enkele jaren geleden, heb ik in mijn dankwoord hier ook aan gerefereerd.

Peter Jense was een unieke persoonlijkheid die zich meer dan thuis voelde in het Comité 4 en 5 mei Driebergen-Rijsenburg. Mijn gedachten gaan uit naar zijn echtgnote en naar zijn andere directe naaste(n).

Frits van Schaik, voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Dtiebergen-Rijsenburg.