In Memoriam: Ad Onstein

Afgelopen dinsdag is Doornaar Ad Onstein na een langdurig ziekbed op 62 jarige leeftijd overleden. Onstein had zijn eigen assurantiekantoor aan de Kampweg in Doorn. Dit kantoor had hij jaren geleden overgenomen van zijn vader. Naast zijn ondernemerschap heeft hij veel betekend voor het ondernemersklimaat in Doorn.

Als voorzitter van de voormalig FDO (Federatie Doornse Ondernemingen) heeft hij voor onder meer de feestverlichting en bloembakken gezorgd. Hij vond het ook belangrijk dat het dorp een schoon aanzicht kreeg, iets waar hij zich ook voor inzette.

Als voorzitter van de FDO leverde Onstein zijn bijdrage aan de oprichting van de huidige VOCD (Vereniging Ondernemers Centrum Doorn), wat het FDO moest vervangen. Hij vond het onterecht dat er ondernemers waren die niet hoefden te betalen, maar wel meeliftten op het succes van diverse activiteiten. Met de intreding van de VOCD heeft Ad Onstein gezorgd voor gelijke monniken, gelijke kappen. Het traject voor de oprichting was een moeizaam traject. Het was lastig om iedereen in het proces mee te krijgen, maar het is hem uiteindelijk gelukt. Pas eind vorig jaar heeft hij afscheid genomen van het voorzitterschap, maar vanwege zijn ziekbed was hij al langer gestopt met de werkzaamheden.

Jarenlang heeft Ad Onstein Sinterklaas geholpen door tijdens de jaarlijkse intochten als goedheiligman te functioneren. Naast ondernemer was hij een fanatiek golfer, Ajax-supporter en heeft hij gehockeyd bij de Doornse Hockeyclub, waar hij ook bondscheidsrechter werd.

Met het overlijden van Ad Onstein is Doorn een markant, groot en betrokken ondernemer verloren.

Marc Satijn