• 112Heuvelrug.nl

Meer onderzoek naar gewapende overval sigarettenwinkel

DRIEBERGEN De rechtbank in Utrecht heeft vrijdag een 18-jarige verdachte vrijgelaten die wordt beschuldigd van een gewelddadige overval op Sigarettenmagazijn Van Doorn in Driebergen. Twee jonge medeverdachten uit Driebergen mochten al eerder met een enkelband thuis hun rechtszaak afwachten. De drie jongens blijven de enige verdachten in deze zaak, maar het onderzoek naar de overval is nog niet helemaal klaar.

De overval vond een jaar geleden plaats. Drie gemaskerde mannen vielen de winkel aan de Hoofdstraat binnen. Ze richtten hun vuurwapen op de eigenaar en zijn vrouw. Ze sloegen de eigenaar met een wapen. Ze dreigden dar ze de man en de vrouw zouden neerschieten. De winkelier raakte gewond aan zijn kin. De buit bestond uit sigaretten en tabak.

De politie kreeg een anonieme brief dat een 20-jarige en een 19-jarige man uit Driebergen de overval zouden hebben gepleegd samen met een nu 18-jarige Soester. De laatste verdachte was zelfs nog minderjarig tijdens de overval. Zijn zaak wordt behandeld door de kinderrechter.

De verdachten beroepen zich vooral op hun zwijgrecht. Ze proberen elkaar zoveel mogelijk te ontlasten. De 20-jarige Driebergenaar wordt door zijn twee medeverdachten zelfs compleet ontlast met ingewikkelde verklaringen over mogelijke andere daders. Maar er liggen andere belastende verklaringen tegen de drie verdachten.

Op de vorige zitting werd al een verdachte vrijgelaten. De advocaten deden het verzoek om alle verdachten als getuigen te horen. Ook wilden zij de Driebergse sigarenhandelaar en zijn vrouw nog een keer oproepen als getuige. De officier verzette zich daar tegen en de rechtbank wees dat laatste verzoek af.

Wel moeten de verdachten zelf als getuigen gehoord bij de rechter-commissaris. De strafzaak gaat verder op 22 maart.