Massale klachten over hondenpoep

HEUVELRUG Met uitzondering van Maarsbergen en Overberg worden alle dorpen van Utrechtse Heuvelrug geteisterd door hondenpoep. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente op internet, die morgen wordt afgesloten. Volgens de deelnemers kijken veel baasjes de andere kant op, als hun viervoeter in de openbare ruimte poept.

Michiel Schaaij

 

Hondenloze Amerongers ergeren zich groen en geel aan dat gedrag. Eén van hen beklaagt zich er in de anonieme gemeente-enquête over, dat de Overstraat een ramp voor voetgangers is geworden. Wandelaars moeten er ,,bedachtzaam laveren" tussen auto's en hondendrollen. Ook op de Utrechtsestraat is het oppassen. Genieten van de omgeving is er niet bij ,,omdat je constant naar beneden moet kijken om niet in de poep te trappen", aldus een boze inwoner.

In andere dorpen is de situatie niet veel beter. Vooral in de omgeving van basisscholen wordt steen en been over hondenpoep geklaagd. In Driebergen trappen passanten en schoolgaande kinderen van de WereldKidz-school Dolfijn Noord vaak in de viezigheid. Aan de zuidkant van de Hoofdstraat is het in de splinternieuwe nieuwbouwwijk Groene Tuinen nu al mis. De groenstroken dienen er als hondentoilet en dat is vooral vervelend voor spelende kinderen in de jonge wijk.

Lees het volledige artikel in de abonneekrant van donderdag 4 juni.