• Terra Incognita

Mariniers denken aan kort geding

DOORN Een viertal mariniers zou een kort geding willen aanspannen tegen de kazerneverhuizing van Doorn naar Vlissingen. Volgens dagblad De Telegraaf hebben de vier een verzoek bij de staatssecretaris Barbara Visser (VVD) ingediend, om niet overgeplaatst te worden naar de nog te bouwen kazerne in Vlissingen. Als dat verzoek niet wordt ingewilligd, zouden de vier de kwestie aan de rechter willen voorleggen.

 

Michiel Schaaij

 

VIERDAAGSE WERKWEEK Eerder deze week leek Visser een handreiking te willen doen aan alle mariniers, die zich tegen de sluiting van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn verzetten. Ze zei dat ze gaat bekijken hoe aan hun zorgen tegemoet kan worden gekomen. Een dag later schreef De Volkskrant dat in marinierskringen onder andere wordt gedacht aan een vierdaagse werkweek.

 

LEEGLOOP Tijdens de hoorzitting van de vaste Tweede Kamercommissie voor Defensie waarschuwde korpscommandant Jeff Mac Mootry donderdagochtend opnieuw voor een leegloop van personeel bij het Korps Mariniers in Doorn. Als de verhuizing naar Vlissingen doorgaat, wordt het aantal mariniers dat weggaat, vele malen groter dan nu al het geval is, aldus Mac Mootry.

 

VRAAGTEKENS Het Zeeuwse dagblad PZC plaatst vraagtekens bij de alarmerende berichten over de huidige leegloop. Volgens de krant lijkt het aantal mariniers dat afscheid neemt van het Korps de laatste drie jaar juist constant te blijven. PZC baseert zich daarbij op het personeelsblad Alle Hens van de Koninklijke Marine.