• Marc Satijn

Manege zoekt nieuw bestuur en vrijwilligers

DOORN Manege Lis Hartel is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden, vrijwilligers en ruiters. De manege voor kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking is grotendeels afhankelijk van vrijwilligers en kan dan ook alle handjes gebruiken. ,,Daarnaast zit onze voorzitter er al vele jaren, dus het is goed als er een nieuwe aanvulling komt", aldus medewerkster Marleen van den Brink.

Marc Satijn

 

Op dit moment bestaat het bestuur van de manege uit drie leden. ,,Het liefste zouden wij weer willen aanvullen naar vijf bestuursleden, zoals gewoonlijk", aldus Van den Brink. ,,We zijn dan ook echt op zoek naar mensen met verstand van zaken. Niet van de paardensport of handicaps, maar wel van het bedrijfsleven, sponsoring en beleidsvormen."

 

BESTUURSLEDEN De vacature voor de nieuwe bestuursleden is dan ook overzichtelijk. Zo moet het nieuwe lid verstand hebben van fondsenwerving en promotie, sociaal-maatschappelijk geïnteresseerd zijn en een liefhebber zijn van paardensport of een andere sportvorm. ,,De tijdsbesteding is overzichtelijk. We hebben een betrokken groep vrijwilligers, een gemotiveerd team professionals en een enthousiaste groep ruiters", verklaart het bestuur.

 

VRIJWILLIGERS Ook voor die groep enthousiaste vrijwilligers wordt gezocht naar aanvulling, om alle ruiters op een veilige manier te laten paardrijden. ,,Wij zoeken bijvoorbeeld mensen die mee willen lopen tijdens de lessen en boswandelingen, ter begeleiding van paard en ruiter. Maar ook zijn wij op zoek naar chauffeurs voor ons eigen busje, om de ruiters te halen en te brengen binnen de regio", legt Van den Brink uit. Extra chauffeurs zijn nodig op de donderdagochtend, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.

 

EXTRA HANDJES Momenteel telt de manege zeventig enthousiaste vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor paard en ruiters, maar toch is dit aantal nog niet voldoende. ,,Er zijn er veel die maar een uurtje komen. Iets wat niet erg is, maar wat wij juist graag willen. Maar stel: er is een groepje van zes ruiters en er zijn er twee bij met epilepsie, dan hebben wij al tien extra paar helpende handen nodig."

 

RUITERS Van den Brink benadrukt dat ook de vrijwilligers geen ervaring hoeven te hebben met de doelgroep. ,,Die is namelijk niet zo gecompliceerd als veel mensen denken. Wij zijn er niet enkel voor ruiters met ernstige beperkingen. Wij zijn er voor iedereen: ook kinderen die gewoon deelnemen aan regulier onderwijs, maar om wat voor reden dan ook net niet lekker meekomen binnen andere groepen of sportverenigingen."

Mede daarom is de manege dan ook op zoek naar nieuwe ruiters. ,,Bij Lis Hartel mag iedereen zijn wie hij of zij is, en mag iedereen op zijn of haar eigen niveau genieten van de paardensport. Daar staan wij voor."

 

AANMELDEN Wie mee wil doen aan de lessen óf wie als vrijwilliger de manege wil ondersteunen, kan zich aanmelden via www.lishartel.nl of via info@lishartel.nl. Geïnteresseerd in de vrijwillige bestuursfunctie? Mail dan naar peij@xs4all.nl. De manege is te vinden op het terrein van Bartiméus aan de Oude Arnhemse Bovenweg 3 in Doorn.