• Archief BDUmedia

Man uit Driebergen schaamt zich na zware mishandeling in kantine

DRIEBERGEN Tegen een 37-jarige man uit Driebergen is dinsdag in de rechtbank in Utrecht 200 uur werkstraf geëist waarvan 40 uur voorwaardelijk. De verdachte heeft zich in de kantine van FC Driebergen schuldig gemaakt aan zware mishandeling en bedreiging. Ook beledigde hij de agenten die hem thuis in Driebergen kwamen ophalen.

Tegen een 37-jarige man uit Driebergen is dinsdag in de Utrechtse rechtbank tweehonderd uur werkstraf geëist waarvan veertig voorwaardelijk. De verdachte heeft zich in de kantine van FC Driebergen schuldig gemaakt aan zware mishandeling en bedreiging. Ook beledigde hij agenten die hem kwamen ophalen.

,,Het had een mooie dag moeten worden", vertelde het slachtoffer. Hij was op 17 juni 2017 zoals ieder ander jaar op het voetbalfeest van FC Driebergen. De verdachte, een fan van FC Utrecht, was er ook vaak . Hij speelde elke zaterdag darts in het clubhuis.

Vrienden van de darter zagen dat hij zich tijdens het feest ergerde aan het slachtoffer. Die had niets in de gaten en ging naar de wc waar hij met volle kracht een bierglas in zijn gezicht gegooid kreeg. Hij verloor direct het bewustzijn. Veel feestgangers in de kantine hadden het gezien. Twee aanwezigen brachten de verdachte naar de keuken om hem te kalmeren. Daar zette de verdachte hen een mes op de keel waarop de mannen wegvluchtten.

De verdachte zou alles vergeten zijn. Hij heeft een toegangsverbod voor de terreinen van FC Driebergen gekregen. De vrienden van de verdachte waren verbaasd over het incident. De reclassering heeft gerapporteerd dat hij een krat bier per dag dronk en dat een ernstige psychische kwaal oorzaak kan zijn waardoor hij door het lint ging. De verdachte zal meewerken aan een psychische behandeling en schaamt zich voor wat hij heeft gedaan. Hij kon echter geen excuses uitbrengen.

Het slachtoffer vroeg om een schadevergoeding van 1400 euro. De verdachte gaf aan deze te gaan betalen. Een slachtoffer van de bedreiging vroeg 350 euro. De advocaat van de verdachte benadrukte nog dat de verdachte uit schaamte niks kan zeggen over de mishandeling. Hij betoogde dat het letsel niet zwaar was en dat de verdachte zo in de war was dat hij geen straf zou verdienen. De uitspraak is op 23 oktober.