• Op De Knuffelweide is altijd wat te doen, hulp tijdens NLdoet is van harte welkom!

    Wilco Willemse

NLdoet in Amerongen: aan de slag met insectenpergola en akkerbloemen

AMERONGEN Aanstaande vrijdag en zaterdag steken heel wat Nederlanders de handen uit de mouwen om te helpen bij één van de 8566 klussen die aangemeld zijn bij NLdoet, een initiatief van het Oranjefonds. Ook in Amerongen zijn klussen aangemeld, zo kan er op vrijdag geholpen worden bij het geven van taallessen en in de kasteeltuin. Op zaterdag zijn er ook twee kluslocaties: de knuffelweide en dorpsakker De Parel.

Wilco Willemse

,,We doen elk jaar mee", vertelt Anja Brouwer van De Knuffelweide. ,,Het is heel fijn dat deze actie precies in het voorjaar valt, dan is er veel werk om de Knuffelweide klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Extra handjes zijn dan altijd welkom en voor mensen die zich aanmelden, is het leuk om hier eens een kijkje achter de schermen te nemen."

Er is genoeg te doen zaterdag. Brouwer: ,,We starten om tien uur en zijn hopelijk om drie uur weer klaar. Uiteraard zorgen wij voor de lunch. We willen een insectenpergola maken. Een mooie nieuwe fleurige plek op de Knuffelweide waar bloemen bloeien om insecten aan te trekken. Ook gaan we met wat vrijwilligers aan de slag om de hokken van de geiten en de schapen klaar te maken. We hebben een aantal zwangere dames, dus mogen binnenkort weer bokjes en lammetjes verwelkomen."

Op Dorpsakker De Parel zijn vrijwilligers zaterdag ook van harte welkom van half tien tot half een: ,,Parallel aan de Bergweg maken we zaterdag een strook klaar om inheemse akkerbloemen in te zaaien", aldus Esther Gijsbertsen. ,,Die zaaien we daar in om de biodiversiteit op de dorpsakker te vergroten. Naast een prachtig bloeiend bloembed, trekt het ook inheemse bijensoorten aan, onmisbaar voor de moestuin. Onze eigen vrijwilligers zijn er ook om te helpen, evenals de zusters van het Zendings-Diaconessenhuis. Zij bakken ook wat lekkers voor de koffie en na het harde werken is er lekkere soep, van groente uit eigen moestuin."

Aanmelden en meer informatie: www.nldoet.nl