• Nationaal Bomenmuseum Gimborn
  • Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Bomenmuseum zet zich in voor jeugdeducatie

DOORN Het bomenmuseum Gimborn in Doorn wil zich samen met stichting NatuurWijs en het DikGroen Fonds sterk maken voor jeugdeducatie over bomen en biodiversiteit. ,,Kinderen moeten vaker buiten komen. Buiten bewegen kinderen meer, komen hun ogen tot rust, kunnen ze zich uitleven en hun belevingswereld vergroten", aldus de initiatiefnemers.

Het museum wil het leerkrachten van groep 4 en 5 gemakkelijker maken om met de klas naar buiten te gaan. Tijdens de natuurbelevingsactiviteit 'Reis door een Boom' leren kinderen spelenderwijs over de bomen in het arboretum, de levende museumstukken van het Bomenmuseum.

BELEVEN De leerlingen onderzoeken en beleven hierbij de bomen en de omringende natuur onder begeleiding van een professionele NatuurWijzer. Aansluitend kunnen de kinderen zich in de 'Boomhut van Max' verwonderen over de kleine natuur onder de microscoop. Naast de boomhut is een natuurspeeltuin waar geravot kan worden.

UITNODIGING De eerste scholen in de provincie Utrecht worden binnenkort uitgenodigd. ,,Dankzij de samenwerking met DikGroen kunnen in de komende drie jaar in totaal 45 scholen worden uitgenodigd om met die interessante korting deel te nemen aan deze educatieve natuurbeleving."

Meer informatie is te vinden op bomenbiologie.nl en natuurwijs.nl.