• Marc Satijn

Maatregelen voor de Lange Dreef

DRIEBERGEN De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat in overleg met bewoners van de Driebergse Lange Dreef om te kijken naar de uitvoering van verkeersremmende maatregelen. Tijdens een bewonersavond van de wijk 'Groene Tuinen' in februari bestempelde een grote groep bewoners de straat als een 'snelweg', waardoor de D66, CDA, VVD en CristenUnie het nu tijd vinden voor actie.

Marc Satijn

 

De bewoners zijn van mening dat er erg hard wordt gereden en dat er feitelijk sprake is van een 'wijk ontsluitingsweg'. Ook wordt er met een maximum snelheid van vijftig te hard gereden langs de hofjes, die aan de Lange Dreef gelegen zijn, waardoor veel spelende kinderen gevaar zouden oplopen.

 

EENRICHTINGSWEG Eén verkeersmaatregel werd eerder al van de hand gedaan. Een door een inwoonster geopperde oplossing om van de Lange Dreef een eenrichtingsweg te maken was volgens een verkeersspecialist een 'no-go'. ,,Het slipt helemaal vast en kinderen moeten er ook overheen. Het jakkert maar door en auto's parkeren op het gras: één chaos", aldus de bewoonster. Volgens de verkeersspecialist gaat een dergelijke aanpassing elders gevolgen hebben en is het daarom geen oplossing. ,,Maar we kijken naar alternatieven."

 

OPLOSSINGEN Die oplossingen blijken nu te zijn gevonden door het college van B&W, waarbij de D66, CDA, VVD en CU de plannen nu gerealiseerd willen zien worden. De gehele gemeenteraad -met uitzondering van de Fractie Open- steunde het plan van de vier partijen om de verkeersremmende maatregelen uit te werken. Hierbij zullen er onder andere versmallingen worden toegevoegd. ,,Kleine aanpassingen aan de straat en inritconstructies op de aansluitingen met de hofjes", zo verwoorden ze zelf.

 

VERWACHTING De verwachting is dat het maximaal 40.000 euro kostende project in het najaar van 2017 moet zijn gerealiseerd in Driebergen.