• Annemarie Huiskes, Wilma van Benschop en Petra van der Snoek roepen muzikaal talent op om deel te nemen aan de Maarnse Proms.

    Monique José Timmermans

'Maarnse Proms wordt groot feest'

MAARN De Maarnse Proms wordt een muzikaal feest van, voor en door inwoners van Maarn en Maarsbergen. ,,En nu is het moment om je op te geven als amateur musicus of act die het evenement verder kan opvrolijken." Want een evenement wordt het, daar is de organisatie van overtuigd. ,,We hebben naast de dirigenten ook technici die mooie showelementen toevoegen."

Monique José Timmermans

,,Eerdere versies van de Maarnse Proms hebben al veel talent getoond onder de inwoners van de twee dorpen. Met alle opgedane ervaring en kennis bij de organisatoren gaan we nu een echte muzikale show met verrassingen neerzetten. Een geweldige ervaring voor de uitvoerenden en een avond uit voor het publiek. En dat allemaal in De Twee Marken op zaterdagavond 9 november. Reserveer die datum in je agenda", raadt Annemarie Huiskes aan.

STARTBLOKKEN De voorbereidingen zijn in volle gang, de website - www.maarnseproms.nl - is in de lucht en de dirigenten staan in de startblokken om aan de slag te gaan. Wilma Benschop vertelt verder: ,,Iedereen die zingt of muziek maakt is welkom, van minder ervaren tot conservatoriumniveau. Mits je inwoner van Maarn/Maarsbergen bent of daar nog een directe relatie mee hebt. Slagwerk, blazers en strijkers, inwoners die willen meezingen in het koor of als solist. Het kan allemaal. Voorwaarde is wel beschikbaarheid tijdens de acht repetities die vanaf september plaatsvinden op woensdagavonden en zaterdagen overdag. En natuurlijk tijdens de generale op vrijdagavond 8 november en de uitvoering op 9 november."

ARRANGEMENTEN Het repertoire varieert van klassiek tot pop, de afsluiting van het concert is al bekend: We are the champions van Queen.. ,,De dirigenten gaan op basis van de aanmeldingen – instrument en niveau – aan het werk om arrangementen te maken die passend zijn voor de betreffende deelnemer. Zangers worden gesteund door of zingen mee met Vinkenvocale, dat voor deze gelegenheid meer het karakter van een projectkoor krijgt", aldus Petra van der Snoek.

SLUITING Vanwege de tijd die nodig is om de arrangementen te schrijven, sluit de aanmelding op 15 mei. Niet alleen het concert zelf is fantastisch, juist ook de gezamenlijke weg er naar toe, menen de organisatoren. Annemarie Huiskes, zelf lid van Vinkenvocale, heeft eerder al eens deelgenomen aan de Proms en is nu toegetreden tot de organisatiecommissie. ,,Het is leuk om overkoepelend bezig te zijn. Iets groots te organiseren en daarnaast de saamhorigheid die muziek maken met zich meebrengt te ervaren."

TALENT GEZOCHT Wilma Benschop beaamt dit. Zij speelt in Harmonieorkest Manderen en denkt voor de Proms mee over de stukken die gespeeld kunnen worden en gaat op jacht naar talent in Maarn/Maarsbergen. Vanuit haar professie heeft Petra van der Snoek een duidelijk artistieke rol en in de muziekwereld relaties die ze aanspoort om leerlingen te motiveren zich op te geven.

LEREN KENNEN Juist het samen bouwen aan deze show is heel waardevol. ,,Iedereen draagt met zijn of haar (muzikale) bijdrage een steentje bij. Tijdens de repetities worden alle afzonderlijke delen steeds meer een geheel. Het proces is echt belangrijk. En de oefendagen zijn zo gezellig. Mensen leren elkaar echt beter of op een andere manier kennen."

AANMELDEN Aanmelden voor deelname kan via: www.maarnseproms.nl tot uiterlijk 15 mei. Op de website is tevens alle informatie te vinden.