Maarnse peuters zonder school

MAARN De peuters hebben hun juffen woensdag uitgezwaaid. In augustus gaan de deuren voor de peutergroep van 't Hummelhonk bij KMN Kind & Co niet meer open. De voormalige peuterspeelzaal bestond al sinds 1972 in Maarn. Ouders zijn teleurgesteld en boos.

Monique José Timmermans

,,We vinden het heel jammer", zeggen de juffen Caroline en Jenny. ,,De afgelopen jaren werd het aantal ochtenden per week al steeds minder. De beste tijd hebben we gehad in ons Hummelhonk in de Twee Marken. Ook nog met juf Leny erbij. Alle ochtenden en zelfs middagen open."

,,Daar waren we heel zelfstandig in het organiseren van alles. De betrokkenheid van de ouders was enorm. Niet alleen doordat ze bij toerbeurt hulpouder waren, maar ook omdat het bestuur uit ouders bestond. We vergaderden telkens bij iemand anders thuis."

KMN Kind&Co vindt het bijzonder spijtig dat de peutergroep gesloten moet worden. ,,Er zijn minimaal 16 kinderen op drie ochtenden nodig om het rendabel te maken", aldus Marleen Spaan. ,,Met folders en een open ochtend hebben we afgelopen jaar kinderen proberen te werven. Dat heeft geen resultaat gehad. Ik heb wel ideeën om invulling aan de voorschoolse educatie te geven voor de driejarigen die bij ons op de dagopvang zitten, maar een plan is nog niet uitgewerkt."

Informatie kunnen ouders inwinnen op telefoonnummer 030-6004767.

Lees het complete artikel in de krant van donderdag 9 juli.