Maarnse DA in nieuwe handen

MAARN De DA drogist in Maarn komt per 1 september in andere handen. Huidige eigenaresse Jacqueline Lehman verkoopt de winkel aan Theo van Schaik, van de Plus Supermarkt. ,,Dit is ook goed en belangrijk voor het dorp", meent Lehman die verkoop aan Van Schaik verkoos boven een andere partij.

Monique José Timmermans

,,In de visie op retail gelden bepaalde combinaties van winkels als gunstig. Een DA heeft baat bij een Plus supermarkt in de omgeving. Beide formules trekken hetzelfde type consument aan, omdat klantgerichtheid en service hoog in het vaandel staan", aldus Lehman. Binnen de landelijke DA organisatie is inmiddels een nieuwe winkelformule in zwang. ,,Deze formule past minder goed bij mij persoonlijk, daarom ben ik daar nooit op overgestapt."

Theo van Schaik ziet veel mogelijkheden nu de Plus en de DA straks met de ingangen tegenover elkaar liggen. ,,In de nieuwe supermarkt hebben we veel ruimte gereserveerd voor versproducten. Dat ging een beetje knellen met de indeling van de overige artikelen die in een supermarkt van 1000 vierkante meter gevoerd moeten worden. Nu hoeven we voor een aantal productgroepen minder meters in de supermarkt vrij te maken, omdat het uitgebreide assortiment in de DA wordt verkocht. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand, reformartikelen of producten van HG."

Met de overname zal de DA nu wel omgevormd worden naar de nieuwe formule. Van Schaik: ,,De eerste dagen in september zijn we dicht om de overdracht zorgvuldig te doen. Donderdag gaan we weer open. De echte veranderingen komen later, daarvoor sluit de winkel weer een aantal dagen. De officiële opening van vernieuwde DA en de nieuwe Plus supermarkt is vervolgens gelijktijdig eind oktober."

Het postagentschap, de stomerij en schoenenservice blijven gehandhaafd en ook de vertrouwde gezichten achter de balie zullen de klanten blijven zien. ,,Er komt wel personeel bij. Mijn dochter gaat de winkel leiden, zij is gelijk begonnen met de opleiding om haar drogisterij papieren te halen. In de supermarkt komt mijn zoon meewerken." En dan spreekt een trotse vader, die veel zin heeft in de nieuwe uitdagingen.