• Archief BDUmedia

,,Maarn krijgt kneuzenhok"

MAARN Inwoners van Maarn voelen zich achtergesteld en zijn bang dat de nieuwe behuizing voor dorpshuis De Twee Marken niet aan hun verwachtingen zal voldoen. ,,Wij krijgen zometeen één of ander kneuzenhok", vreest Maarnaar Pieter Hendriks. Hij maakte zijn ongenoegen donderdagavond kenbaar achter de open microfoon van de gemeenteraad.

Het steekt Hendriks dat de gemeente haar subsidies voor De Twee Marken heeft afgebouwd en wil beknibbelen op de nieuwbouw, terwijl er wél veel geld is gestoken in Cultuurhuis Pléiade in Doorn, Sport- en cultuurcentrum De Binder in Leersum en het multifunctionele centrum Allemanswaard in Amerongen. De inwoners van Maarn hebben daaraan meebetaald, aldus Hendriks.

SPORTHAL Dat wordt als pijnlijk en oneerlijk ervaren, temeer nu blijkt dat wethouder Chantal Broekhuis (CDA) overweegt om de sporthal van de Twee Marken te vervangen door een kleinere zaal. Op die manier ontstaat meer ruimte voor woningen op het terrein. ,,Het plan kan alleen doorgaan als de begrotingen sluitend zijn. Woningbouw als kostendrager is onvermijdelijk", zo verklaarde de wethouder eerder tegenover deze krant.

WEDSTRIJDEISEN Maar volgens Hendriks is een kleinere sportzaal voor de nieuwe Twee Marken geen optie. Dat wordt beaamd door de Stichting De Twee Marken. Het formaat van de sporthal is gekozen vanwege de wedstrijdeisen van sportbonden. Een kleinere sporthal beperkt de wedstrijdmogelijkheden en dat gaat ten koste van de financiële exploitatie van het nieuwe dorpshuis.

TROMMELAAR Overigens uitte oud-schooldirectur Hendriks donderdagavond ook kritiek op de huidige huisvesting van kinderdagverblijf De Trommelaar. De locatie aan de Buurtsteeg ligt onder hoogspanningsmasten en dat wordt door de rijksoverheid afgeraden. Volgens onderzoek zouden de kinderen daardoor een groter risico lopen op leukemie. Hendriks zei dat hij de gemeente daar meerdere keren op heeft gewezen, maar dat er nooit iets mee is gedaan.