• PR
  • PR

Maarn en Maarsbergen maken zich op voor Kerst

MAARN/MAARSBERGEN In de aanloop naar de kerstdagen worden in Maarn en Maarsbergen diverse activiteiten georganiseerd. Kom helemaal in kerstsfeer met samenzang of door het bezoeken van warm winterse markten. Ale activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Monique José Timmermans

Morgenavond (vrijdag) al is Camping Meck omgetoverd tot een sfeervol winterse locatie. Van 15.00 uur tot 21.00 uur bieden de standhouders een uiteenlopend aanbod. Een week later - op vrijdag 15 december - houdt de winkeliersvereniging een kerstevent op het 5-Meiplein. Van 18.00 uur tot 21.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een hapje en een drankje te kijken en luisteren naar Blomdance en Harmonieorkest Manderen. Tussen de optredens door is de prijsuitreiking van de kassabonactie. Voor de kinderen is er een knutseltent en ook de scouting en brandweer zijn van de partij.

SAMENZANG Bij Kerst hoort samen zingen. De kerstsamenzang in Maarn is op woensdagavond 13 december in De Twee Marken. Aanvang 19.30 uur, zaal op vanaf 19.00 uur. Een bijna veertigkoppig kinderkoor met leerlingen van De Meent en De Ladder heeft de afgelopen weken geoefend voor deze avond. Nora Clement, de winnares van de voorleeswedstrijd leest het Kerstverhaal en Harmonieorkest Manderen zorgt voor de muzikale begeleiding.

De bekende kerstliederen staan op het programma tijdens de Kerst Sing-In in de Dorpskerk in Maarsbergen op zondag 17 december vanaf 19.00 uur (kerk open vanaf 18.30 uur). Wie van zingen houdt mag dit niet missen. Bariton Ton Kaljee zal ook een paar prachtige kerstliederen solo ten gehore brengen en Ronald Treep begeleidt de zangers op het orgel.

LEVEND KERSTVERHAAL Op de Meyerhorst in Maarsbergen komt vrijdag 22 december van 18.00 uur tot 21.00 uur het kerstverhaal tot leven. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Net als vorig jaar zal drie keer een kerstmusical worden opgevoerd, deze duurt ongeveer een kwartier.

TIENERVIERING De tienerviering Serious Rekerst op kerstavond zondag 24 december biedt voor gezinnen met oudere kinderen een mooie overdenking. Het thema is Thuiskomen (gezinshereniging) en sluit aan bij de radio 3FM-actie Serious Request, waarvoor tevens geld wordt ingezameld.

In deze oecumenische tienerviering (omgedoopt tot Serious Rekerst) staat samen - jong en oud - zingen, luisteren, stil zijn en meepraten over dit thema centraal. ,,Op een eigentijdse maar toch ook vertrouwde en interactieve manier (smartphone mee) nemen tieners, de band Crossroads en voorganger dominee Aleida de Hoog ons mee in dit indrukwekkende verhaal waarbij we gezinsherenging koppelen aan thuiskomen. De opbrengst zal door de diaconie worden verdubbeld. Vele druppels die helpen om deze gloeiende plaat ietsje minder brandend te laten zijn", aldus medeorganisator Desirée Beaujean.

Mochten er tieners zijn die zich aangesproken voelen om aan te haken: extra (tiener)handen voor de catering, gastheer/gastvrouw of helpen versieren zijn altijd van harte welkom. Opgave kan via ab.willlemsen@kpnplanet.nl Zondag 24 december van 22.00 uur tot 23.00 uur in de Ontmoetingskapel, inloop met chocomel en glühwein vanaf 21.30 uur.