• dorpsjournalist.nl

Loolaan-bungalow eindelijk gesloopt

DRIEBERGEN De lelijkste dorpsentree van Nederland ligt plat. Jarenlang ergerden passanten en inwoners zich aan de verwaarloosde bungalow op de hoek van de Loolaan en de Hoofdstraat. Maar vorige week maakte de slopershamer korte metten met de vervallen woning. Twee projectontwikkelaars uit Ede en Veenendaal willen er luxe kantoorvilla's gaan bouwen.

Michiel Schaaij

STATIONSGEBIED De Edese ontwikkelaar W&W Vastgoed wil het terrein in drie kavels splitsen en er in samenspraak met de kopers kantoorvilla's met een vloeroppervlakte van elk 320 vierkante meter bouwen. De nieuwe kantoorgebouwen krijgen een begane grond en een eerste verdieping. Op de website van W&W Vastgoed belooft het bedrijf, dat de locatie van de nieuwe kantoorvilla's in de komende jaren verder zal verbeteren door de herinrichting van het nabijgelegen stationsgebied.

LEEGSTAND In het stationsgebied zelf heeft de provincie de hoeveelheid toegestane kantoorruimte overigens fors teruggebracht. Eerder was het de bedoeling om zo'n dertigduizend vierkante meter vloeroppervlakte te realiseren in nieuwe kantoorgebouwen naast station Driebergen-Zeist. Maar Provinciale Staten heeft de strijd aangebonden met leegstaande kantoorruimte en besloot onlangs om de maximale kantooroppervlakte voor het nog te vernieuwen stationsgebied te verlagen naar ruim achttien duizend vierkante meter. Dat aantal komt overeen met de uitkomst van een regionaal behoefteonderzoek.