Lifestylefair terug van weggeweest

DOORN Huis Doorn zal op 16, 17 en 18 december weer de thuisbasis zijn voor een lifestylefair: Kerstfair Huis Doorn. ,,Ons doel wordt om weer een waanzinnig en goed evenement neer te zetten", vertelt organisator Claudia Beaumont, die eerder 17 jaar lang de Doornse Country Fair organiseerde. 

Marc Satijn

 

Jaren geleden besloot de organisatie van de Country Fair Puur Doorn om te stoppen met het toen nog succesvolle evenement. ,,Dit moest om praktische redenen, want Huis Doorn besloot om de verharde wegen om te bouwen tot zandpaden. Dit was voor ons qua logistiek niet handig, aangezien wij het terrein steeds moeilijker op kwamen", aldus Beaumont. 

 

GEVRAAGD Nu - jaren later - heeft Huis Doorn op hun beurt de organisatie weer benaderd. ,,Ze waren op zoek naar meer evenementen, naast Living History. Dit komt ook doordat Huis Doorn steeds meer bezoekers nog heeft. Hierop hebben wij besloten om in te stappen met een kleinere fair, met ruim zestig standhouders rondom het kleine grasveld bij de Oranjerie", vertelt de organisatie enthousiast, die stellen voldoende stands op dat terrein kwijt te kunnen.

 

SAMENWERKING Beaumont benadrukt dat de samenwerking met Huis Doorn en de bijbehorende vrijwilligers erg goed verloopt. ,,Dit was wel eens anders. In de tijd van de Country Fair verliep dat wat minder, vandaar dat wij dit echt een pré vonden. We doen het nu écht samen."

 

Ditmaal is er voor gekozen om een Kerstfair te organiseren, waarbij de vrijwilligers ook Huis Doorn volledig zullen versieren. ,,Een kerstfair betekent niet dat er alleen maar kerstspullen worden verkocht. Het moet weer een echt lifestyle-evenement worden, waarbij de drempel ook hoger hebben gelegd voor de standhouders", aldus de organisatie, die vanwege de kleine hoeveelheid stands kritischer kan zijn.

PRODUCTEN Voor de fair zijn ze vooral op zoek naar aanbieders van producten met een verhaal. ,,Ook hechten wij veel waarde aan de oude ambacht: van mandenmakers tot een goudsmit", aldus Beaumont, die ook erg blij is met de komst van bedrijven als Dille & Kamille en Landrover en dat er al vijftig van de zestig stands zijn ingevuld.

 

Naast de vele stands zullen ook diverse shows terugkeren richting het terrein van Huis Doorn, waaronder een roofvogelshow. ,,We willen in ieder geval bescheiden beginnen. Onze focus ligt nu bij het neerzetten van een goede beurs", aldus Beaumont, die de optie voor een terugkeer van een soortgelijke Country Fair nog open houdt. ,,We hebben weer voet in Doorn en gaan niet zomaar meer weg."

 

WIN-WIN Voorlopig staat eerst de Kerstfair Huis Doorn op de agenda voor dit jaar, iets wat volgens de organisatie een win-win situatie oplevert voor iedereen. ,,De Oranjerie en het museum zijn tijdens de fair beide geopend, waardoor iedereen profiteert." De Kerstfair is op 16, 17 en 18 december op het terrein van Huis Doorn.