• www.pixabay.com

Lichtgevende belijning fietspad nog onzeker

DRIEBERGEN Het is nog niet duidelijk of het fietspad tussen Driebergen en Austerlitz na de aangekondigde verbreding een lichtgevende belijning krijgt. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) bekijkt de gemeente nog of de prijs-kwaliteitverhouding voldoende is om een investering te rechtvaardigen.  

Michiel Schaaij 

Twee jaar geleden werd op het fietspad tussen het station en de Arnhemse Bovenweg ter hoogte van het park Beerschoten-Willinkshof wel glow-in-the-dark belijning aangebracht. Maar volgens Boonzaaijer is de lichtopbrengst daarvan minder, dan de leverancier van het materiaal had beloofd.

NAGLOEIEN Het materiaal zou tien uur moeten nagloeien, maar dat wordt bij Beerschoten-Willinkshof niet gehaald, zegt Boonzaaijer. Het aanleggen van glow-in-the-dark lijnen op fietspaden is een stuk goedkoper dan het plaatsen van lantaarnpalen, maar wel duurder dan het aanbrengen van gewone belijning op het wegdek.

VEILIGER Het is de bedoeling dat het fietspad langs de verlengde Traaij en de Traayweg binnenkort wordt verbreed tot drie meter. Glow-in-the-dark belijning neemt overdag licht op en straalt dat 's avonds en 's nachts weer uit. Dat zou gebruikers in de donkere uurtjes een veiliger gevoel kunnen geven.