• Politie

Leersumer aangehouden na reeks opzettelijke aanrijdingen

HEUVELRUG De politie heeft donderdag met de aanhouding van een 29-jarige man uit Leersum mogelijk een aantal opzettelijke aanrijdingen opgelost. In de omgeving van Zeist werden de afgelopen maanden meerdere mensen op een elektrische fiets bewust omvergereden door een fietser. 

De verdachte reed na de aanrijdingen door zonder zich bekend te maken en zonder zich om zijn slachtoffers te bekommeren.

GEBROKEN SLEUTELBEEN De meest recente aanrijding uit de reeks vond plaats op dinsdagmorgen 21 mei. Toen werd een 53-jarige man uit Driebergen het slachtoffer. De man kwam hard ten val en brak daarbij een sleutelbeen. Een ambulance bracht hem voor behandeling naar het ziekenhuis. De dader was doorgereden en spoorloos verdwenen.

SIGNALEMENT De 53-jarige man kon de politie een signalement van de dader opgeven. Hiermee is donderdag een 29-jarige man uit Leersum opgepakt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. 

ONBEKENDE REDENEN De politie verdenkt hem er daarnaast van, dat hij om nog onbekende redenen mogelijk in totaal drie tot vijf mensen op een elektrische fiets bewust heeft aangereden.

NADER ONDERZOEK De verdachte is in verzekering gesteld en de politie doet nader onderzoek. De politie roept getuigen of slachtoffers van aanrijdingen daarom op zich te melden via 0900-8844. Het signalement van de verdachte luidt als volgt: een lichtgetinte man met lang donker haar op een racefiets.