• Edith Hazelzet

Leersum zoekt uitdagers voor NK Bommetje

LEERSUM In het Bosbad in Leersum vindt op vrijdag 10 juli voor de derde keer de voorronde voor het NK Bommetje plaats. Het record van vorig jaar bedroeg 7,5 meter. Bestond het deelnemersveld in eerdere edities vooral uit Leersumers, dit jaar hoopt de organisatie op vele deelnemers uit de omgeving, in het bijzonder meiden.

Al twee keer werd de voorronde van het NK Bommetje in het Bosbad gewonnen door een Leersumer. ,,We hopen dit jaar op meer tegenstand, dus kom op Heuvelrug en omstreken!", roept Ilse Rijnsaardt van de organisatie iedereen met 'bommetjespotentie' op. Wie wint mag meedoen aan de Nederlands Kampioenschappen 2015 en kan rekenen op een gratis Bosbad-abonnement voor 2016. ,,Maar naast de eer gaat het er ons vooral om dat we een gezellige avond hebben met een hoop lol, muziek, publiek en hopelijk opnieuw mooi weer."

WEDSTRIJDVERLOOP Iedereen kan wel een bommetje maken, maar wat is precies de bedoeling? ,,Er wordt gesprongen van de driemeterplank, in vier leeftijdscategorieën: tot 9 jaar, 10-12 jaar, 13 tot 16 en daarboven", licht mede-organisator Linda Veldhuizen het wedstrijdverloop toe. ,,Na één sprong als warming-up, mag iedere deelnemer twee sprongen maken, waaraan juryleden een hoogte toekennen. Het hoogste gemiddelde bepaalt de winnaar.'' Om de hoogte van de spetters te kunnen meten, wordt langs het zwembad een steiger geplaatst, met om de halve meter een bordje met het aantal meters erop. ,,Vanaf het dak van de badmeesterstoren wordt zo nauwkeurig mogelijk de hoogte vastgesteld", aldus Veldhuizen, die vorig jaar de jury vormde met Ilse Rijnsaardt en Ron van Stokkum van VZC uit Veenendaal, tevens spreekstalmeester van de avond.

Voorronde NK Bommetje Bosbad Leersum, Scherpenzeelseweg 45, 10 juli vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis, inschrijving ter plekke.

Lees meer in de abonneekrant van donderdag 9 juli.