• Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet

Leersum blij met sfeervolle kerstmarkt

LEERSUM Het was vrijdagavond koud, maar gelukkig droog tijdens de Leersumse kerstmarkt. Ondernemers, verenigingen en kerken spanden zich ook dit jaar weer in om Leersum gezamenlijk een gezellige start te bieden van de feestdagen. En met succes; het aanbod van kramen leek groter dan ooit en het Leersumse publiek genoot van de gezellige sfeer en de vele activiteiten.

Edith Hazelzet

Om 17.00 uur ging de dertiende Dorpssoep van start. Slager Dik van Dijk werd bedankt voor zijn 150 liter zelfgemaakte erwtensoep en bonensoep en geprezen voor zijn langdurige inzet voor de Dorpssoep. Predikant Pieter Goedendorp gaf, als organiserende partij samen met de OVL, het stokje voor de Dorpssoep in juni, door aan de Johanneskerk. Behalve bij de soepkraam op het Kerkplein, stonden de bezoekers ook aan de Honingraat in de rij voor een gratis kom soep met een broodje. Stemmingverhogend was de alom aanwezige, enige echte Leersumse Kerstman.

OPTREDENS In de Michaëlkerk waren optredens in drie stijlen: de traditionele kerstliederen van kamerkoor 'The Living Song', de moderne nummers van 'Prove It', het dynamische en swingende koor uit Veenendaal, en een sfeervol optreden van Crescendo met zevenendertig accordeons onder de inspirerende leiding van dirigent Jorind Josemans .

LEVENDE STAL Ook voor kinderen was er op de kerstmarkt meer te doen dan ooit. Zoals altijd konden zij de kamelen en andere dieren uit de levende kerststal van Boer Leo aanhalen, maar ze konden ook schaatsen, een kerstliedje zingen voor het goede doel (opbrengst 168 euro voor de Knuffelweide), eendjes vissen, op een 'Kop van Jut' slaan en springen op een springkussen.

NIEUW Het aanbod van de vijftig kramen liep uiteen van delicatessen, woonaccessoires, kerstgeschenken in de kunstnijverheidssfeer tot smakelijke consumpties als glühwein, oliebollen, en andere zelfgebakken lekkernijen. Nieuw waren onder andere aanbieders als 'De Blauwe Zone' met biologische mixen, de 'Hooiberg' met relaxende producten en 'Perfect Style by GH mode' met grote matenmode en accessoires. Ook Pop-upkerk Leersum timmerde op de kerstmarkt voor het eerst aan de weg.

KERSTGEVOEL Muziekvereniging EMM, helemaal gehuld in kerstmannenpakken, verhoogde de sfeer op de markt met aanstekelijke muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje werd overal gezellig bijgepraat. Zonder twijfel gingen de meeste bezoekers van de Leersumse kerstmarkt met een echt kerstgevoel naar huis.