• Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal

Leerlingen Meander ontbijten bij burgemeester Frits Naafs

DOORN In het kader van Het Nationaal Schoolontbijt kwam groep 8 van openbare Daltonschool Meander uit Leersum woensdagochtend ontbijten bij de burgemeester. Onder het genot van allerlei lekkernijen mochten de 21 leerlingen in de grote stoelen van de raadszaal zitten. Daarmee gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen.

Het was een gezellige happening, met uitgebreide gesprekken over ieders ochtendprogramma, maar ook over wat iedereen later wilde worden. En als antwoord op de vraag van een leerling waarom hij burgemeester was geworden, vertelde Frits Naafs waarom hij het zo leuk vindt om burgemeester te zijn.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Frits Naafs symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van 50 euro in ontvangst.

Frits Naafs kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting. Toen hij vroeg of de leerlingen nog een keertje terugkomen, riepen de kinderen volmondig 'ja'. Een geslaagde ochtend dus.